"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Genel Kışlasız bedelli askerlik talebi TBMM'de

Kışlasız bedelli askerlik talebi TBMM'de

700 bini aşkın genç bedelli askerlik uygulamasında 28 gün kışla şartının kaldırılmasını beklerken, TBMM kürsüsünden destek geldi.

2019 yılında yürürlüğe giren kanunla kalıcı olarak uygulanmaya başlayan bedelli askerlikte 28 gün kışla şartı, cezalar, yeni başvuru hakkı olmaması ve yüksek ücret gibi birçok madde uygulamadan yararlanmak isteyen gençlerin mağdur olmalarına sebep oluyor.

Bedelli askerlik uygulamasında en çok tartışmalara yol açan konu da 28 gün kışla şartı olması oldu. Mevcut ücretleri fazla bulan yüz binlerce bedelli askerlik adayı, ödedikleri ücretin yanı sıra 28 gün boyunca kışla zorunluluğuna da tepki gösteriyor.

Bedelli askerlik uygulamasında 28 kışla şartı olmasının uygulamadan yararlanmak isteyen gençleri mağdur ederken geçim sıkıntısına da neden olabiliyor. 28 gün zorunluluk nedeniyle işlerinden ayrılmak durumunda kalan gençler, bedelli askerlik dönüşünde askerlik vazifelerini yerine getirmiş olsa da uzun süre işsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen gençler en azından AFAD eğitimi verilmesini talep ediyor.

MERSİN MİLLETVEKİLİ FARUK DİNÇ'TEN DESTEK

Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada gençlerin kışlasız beddeelli askerlik talebini dile getirdi.

Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "28 günlük zorunlu bedelli askerlik, hem gençleerimizi hem de ailelerini ciddi şekilde mağdur etmektedir. Çünkü gençlerimizin çoğu özel sektörde çalışıyor. 28 günlük kışla zorunluluğndan ddolayı 28 gün izin alamıyorlar, bu işten ayrılmak zorunda kalıyorlar. Kaldı ki 28 günde askerlik hizmet konusunda alacakları eğitim acaba ne kadar askerlik hizmetine katkı sunacak? O da ayrı bir durum.

Bir diğeri kamu tasarruf tedbirleeri diyoruz vee bu bedelli ücretleri belki de bu beddelli erlerin yarısı onların masrafına gidiyor. Bu yönüyle 28 günlük kışla zorunluluğu gençlerin talebilir." ifadelerini kullandı.

KIŞLA ŞARTI YERİNEE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Dinç, "Bunun yerine; 6 şubatta deprem felaketi yaşadık, millet olarak bir eksiklik gördük. İlk yardım, acil yardım, arama kurtarma ekiplerinin yetersiziliğini hepimiz gördük. 28 günlük kışla zorunluluğu yerine; ilk yardım, acil yardım ve arama kurtarma eğitimi verilsin. Felaket yaşandığı zaman bu memlekete de bir katkı sağlanmış olur." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *