GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
- Ziyaretçilerin Keukenhof'a gelişi
- Lale bahçelerinden detaylar
- Ziyaretçilerin ilgisi
Hollanda'nın lale bahçesi Keukenhof, Kovid-19 kısıtlamalarının ardından yeniden açıldı
LİSSE (AA) - SELMAN AKSÜNGER - Hollanda'nın Lisse kentindeki dünyanın en büyük çiçek bahçelerinden biri olan ve Kovid-19 salgınında kapalı kalan Keukenhof, bu yıl 73'üncü kez kapılarını açtı.
Hollanda'da dünyanın en büyük lale bahçesi olarak bilinen ve ülke turizminde önemli bir yeri olan Keukenhof, bu yıl misafirlerini "çiçek klasikleri" temasıyla ağırlıyor.
Bu yılki temayla çiçeğin yüzyıllar boyunca sanat, mimari ve tasarımda önemli bir unsur olduğuna dikkat çekilecek.
- Lalenin birçok türü sergileniyor
Keukenhouf yetkilisi Britt Varkevisser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçelerde 1600 türe ait yaklaşık 7 milyon lale soğanın ekildiğini belirtti.
Varkevisser, lalenin dünyadaki birçok türünün sergilendiği bahçe için hazırlıkların aylarca sürdüğüne dikkati çekti.
Keukenhof bahçesi, lalenin ömrünün kısalığı nedeniyle sadece 8 hafta açık kalıyor.
Dünyanın en büyük lale bahçesi unvanına sahip, yaklaşık 32 hektar büyüklüğündeki Keukenhof'ta, temalara uygun farklı sergiler ve şovlar da düzenleniyor.
- Bir milyon ziyaretçi bekleniyor
Keukenhof'un tanıtım verilerine göre, yüzde 80’i yabancı turistlerden oluşan ziyaretçiler arasında Hollandalılardan sonra Almanlar, Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler ve Çinliler ilk sıralarda yer alıyor.
Keukenhof'u bu yıl bir milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
10 lale üreticisinin ortak sergi açma fikriyle ilk defa 1949'da kurulan Keukenhof'u ilk yılında 236 bin kişi ziyaret etmişti.
Keukenhof'un, aynı zamanda Hollandalı lale soğanı ve çiçek üreticilerinin ürünlerini sergilediği uluslararası platform özelliği de bulunuyor.
Lalenin Hollanda'ya Anadolu'dan getirildiği ve Osmanlı sultanlarının laleye özel ilgisi olduğu bilgilerinin yer aldığı Keukenhof'un tanıtım broşürlerinde, lalenin zamanla Hollanda'nın sembolü haline gelişi anlatılıyor.
Yılda 4 milyardan fazla lale soğanı üreten Hollandalılar, bunların yarıya yakınını ihraç ediyor. Bunların yüzde 25'i ABD'ye, yüzde 60'ı ise Avrupa ülkelerine gönderiliyor.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *