"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Genel MİT'ten nokta operasyon: Camgöz Grubu lideri Türkiye'de

MİT'ten nokta operasyon: Camgöz Grubu lideri Türkiye'de

MİT, "Camgöz Grubu" olarak bilinen İzmir merkezli organize suç örgütü elebaşı Binali Camgöz'ü Karadağ’dan Türkiye’ye getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), organize suç örgütü lideri Binali Camgöz’ün Türkiye’ye getirilmesi için uzun süren titiz bir istihbarat diplomasisi yürüttü. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları başta olmak üzere ilgili kurumlarla iş birliği yapılarak gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen temaslar sonucu, Binali Camgöz Karadağ’dan Türkiye’ye getirildi. Uçaktan iner inmez Karadağ ekibinden teslim alınan Camgöz, MİT tarafından emniyet güçlerine teslim edildi. Bu başarılı operasyon, Camgöz Grubu olarak bilinen suç örgütüne de büyük bir darbe vurdu.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

MİT, 41 suç kaydı ve 25 ayrı ulusal arama kaydı bulunan Binali Camgöz’ün Türkiye’ye iadesini sağladı. Camgöz, 2018 yılında Türkiye’de işlediği suçlardan kaçmak amacıyla Gürcistan’a kaçmış, ardından sahte pasaportla Belarus’a geçmiş ve son olarak Karadağ’a yerleşmişti. 2022’de sahte kimlik belgeleriyle yakalanan Camgöz, tutuklanarak MİT’in diplomatik çalışmaları sonucu Türkiye’ye getirildi.

Birçok suça karışmış olan Camgöz, yurtdışından suç örgütünü yönetmeye devam etti. İzmir’de iki kişinin öldürülmesini azmettiren ve İstanbul/Şişli’de suikasta uğrayan Sırp çete lideri Jovan Vukotic ile bağlantısı olan Camgöz, nihayetinde MİT’in operasyonu ile adalete teslim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *