"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2689 %-0.03
37,0841 %0.23
2.309.435 %0.367
3.006,99 0,47
Ara
İşçi Haber Genel Numan Kurtulmuş ile Erkan Baş Can Atalay'ı görüştü: Baş, acil toplanma talep etti

Numan Kurtulmuş ile Erkan Baş Can Atalay'ı görüştü: Baş, acil toplanma talep etti

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Gezi tutuklusu Can Atalay'ın durumu hakkında Meclis'te bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen ancak vekilliği hukuksuzca düşürülen Can Atalay için Anayasa Mahkemesi, "milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna" karar vermişti.

Bu karar sonrası Meclis'in olağanüstü toplanması beklenirken, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Erkan Baş bir araya geldi. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Baş, "Meclis'te temsil edilen tüm partilerle görüşmeler yaptık. Takvim konusunda tartışmalar var. Bizim beklentimiz, Mahmud Abbas'ın 15 Ağustos'ta yapacağı konuşmadan önce Meclis'in toplanması" dedi.

Baş, "Başkana 16 Ağustos olabilir mi diye bir öneri sunduk. Şu an itibarıyla Meclis Başkanı'ndan beklentimiz, Can Atalay'ın tahliye edilmesinin yolunun açılması. Yarın diğer partilerle birlikte dilekçemizi sunacağız. Ortada AYM'nin bir kararı var, 15 Ağustos'tan önce Meclis'in toplanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"15 AĞUSTOS'A KADAR TOPLANILMALI"

Erkan Baş, şöyle devam etti: "Ardından talebimiz, Meclis'in bu konuyu bir genel görüşme olarak olağanüstü toplantıyla görüşmesi. Meclis'te grubu olan partiler ve Meclis'te bulunan partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirildi. CHP, DEM Parti, Saadet-Gelecek grupları, DEVA partisi milletvekilleri, EMEP milletvekilleri, Demokrat Partisi milletvekilleri bizim çağrımıza destek vereceklerini, ortak bir imzayla Meclis'in bu konuyu görüşmesi konusunda imzalar atıldı."

Takvim tartışması olduğunu kaydeden Baş, şunları ifade etti: "Bizim beklentimiz 15 Ağustos'taki Mahmud Abbas'ın konuşma yapacağı olağanüstü toplantıdan önce Meclis'in toplanması. AYM'nin bu kararı varken bu karar yokken hiç yokmuş gibi toplanılmasının doğru olmadığını ifade ettik. O günün öneminin farkındayız, Filistin meselesinin dünya açısından öneminin farkındayız. Dünyanın gözü burada olacakken başka konuların gündeme gelmesini tercih etmeyeceğimi söyledik."

"Meclis'te temsil edilen partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirildi. Takvim tartışması var. Bizim beklentimiz Mahmud Abbas'ın konuşma yapacağı 15 Ağustos'tan önce Meclis'in toplanması" ifadesini kullanan Baş, şöyle devam etti: "Sayın Başkana '16 Ağustos olabilir mi' diye bir öneri sundu. Bunun için de kendisine teşekkür ediyorum, demek ki Meclis'in de gündeminde bu konu. Meclis Başkanlığı'ndan beklentimiz somut adımların atılması ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez daha tescil edilmesiyle beraber tahliye edilmesinin yolunun açılması, tahliye sonrası yemin ederek görevine başlaması.

Beklentimiz 14 Ağustos, 15 Ağustos'tan önce toplanması gerektiği konusunda ısrarcıyız. AYM'nin bir kararı var, bu karar yokmuş gibi başka bir gündemle Meclis'in toplanması, Meclis iradesi açısından doğru olmaz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *