"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,3757 %0.07
36,5791 %0.2
3.347.437 %-2.232
3.023,50 -0,10
Ara
İşçi Haber Genel TBMM'de bebek ölümleri araştırılıyor: Komisyonda neler konuşuldu?

TBMM'de bebek ölümleri araştırılıyor: Komisyonda neler konuşuldu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonu, AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan başkanlığında üçüncü kez toplandı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri katıldı.

Komisyon Başkanı İshak Şan, özel sağlık kuruluşlarındaki bebek ölümlerinin incelenmesi, yeni doğan, engelli ve yaşlı bakım servislerindeki uygulamaların değerlendirilmesi ile sağlık hizmetlerinin denetiminin önemine dikkat çekti. Şan, "Sağlık hizmetleri sunumunun yanı sıra, SGK'nın sunduğu hizmetlerin denetimi ve özel sağlık kuruluşlarının bakım hizmetlerinin finansmanına yönelik alınması gereken tedbirler konusunda ayrıntılı bilgi almak için SGK yetkililerini davet ettik" ifadelerini kullandı.

SGK Sağlık Hizmetleri Sunumu ve Finansmanı Hakkında Bilgi Verdi

Toplantıda sunum yapan SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Eren Usul, sağlık hizmetlerinin finansman sistemi hakkında bilgi verdi. Usul, "Genel sağlık sigortası kapsamındaki vatandaşlarımızın sağlık harcamaları, prim gelirleri ve prim ödeyemeyenler için Hazine destekli fonlarla karşılanmaktadır. Sağlık hizmetleri, Sağlık Bakanlığına bağlı 908 devlet hastanesi, 162 üniversite hastanesi ve 1331 özel sağlık kuruluşu olmak üzere toplam 2401 sağlık merkezi aracılığıyla sağlanıyor" dedi.

Usul, özel sağlık hizmet sunucularının tıp merkezleri, özel hastaneler ve kliniklerden oluştuğunu belirterek, SGK tarafından ilaç, tıbbi cihaz, tanı-tedavi giderleri, yol ve refakatçi masrafları ile yurt dışı tedavi harcamalarının da karşılandığını ifade etti.

Kaynak: İHA