"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Genel TBMM'den yapay zeka hamlesi: Yeni araştırma komisyonu kurulacak

TBMM'den yapay zeka hamlesi: Yeni araştırma komisyonu kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yapay zekanın kapsamlı bir şekilde incelenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kuracak.

Meclis, yeni yasama dönemine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. 29'uncu Yasama Dönemi'nde görüşülmesi planlanan kanun tekliflerinin yanı sıra, yapay zekanın da gündeme gelmesi bekleniyor. Yeni kurulacak Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çeşitli partilerden milletvekillerini barındıracak ve yapay zeka uygulamalarının mevcut durumunu, güvenilirliğini, şeffaflık standartlarını, kişisel veri koruma önlemlerini ve kullanıcı sorumluluklarını ele alacak.

Komisyonun kurulacağı, ilk kez TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından, Google yetkililerinin katıldığı bir toplantıda duyuruldu. Araştırma Komisyonu, kamu kurumları, Türkiye'deki yapay zeka firmalarının temsilcileri, akademisyenler, bilişim uzmanları ve konu uzmanlarını toplantılara davet ederek bilgi toplayacak. Komisyon, belirli bir süre çalıştıktan sonra yapay zeka ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan raporun kanun teklifine dönüşüp dönüşmeyeceğine ise ilerleyen aşamalarda karar verilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *