"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Genel Türk bilim insanlarına suikast girişimi: Benzeri olmayan bir buluşa imza atmışlardı

Türk bilim insanlarına suikast girişimi: Benzeri olmayan bir buluşa imza atmışlardı

Dünyada benzeri bulunmayan ve havacılık sektöründe standartları değiştirmesi beklenen bir buluşa imza atan akademisyen çifte saldırı girişimi düzenlendi. Polis ekiplerinin çalışması sonrası saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiden 2’si yakalanırken, korku dolu o anlar araç kamerasına işte böyle yansıdı.

İnönü Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan ve hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifti trafikte araçlarına çarparak durdurmaya zorlayan, daha sonra ise saldırmaya çalışan 4 kişiden 2’si yakalandı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi mevkiinde özel araçları ile seyahat eden akademisyen çifte saldırı girişimi düzenlendi.

İnönü Üniversitesi’nde görev yapan Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş'ın aracına aynı yöne ilerleyen bir otomobil çarparak durmaya zorladı.

AKADEMİSYEN ÇİFTİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Çarpma sonrası çifte araçlarını sağa çekmelerini belirten 4 kişi, çiftin üzerine yürüdü.

Bu sırada olay yerinden geçmekte olan polis ekipleri hızla duruma müdahale etti. Zanlılardan 2'si olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, trafik ekibi, diğer 2 zanlının kimlik kontrolünü yapmak istedi.

Ekiplerin kimlik talebi sonrası araçlarına binerek kaçan zanlılar, polis ekiplerinin bir saatlik ısrarlı takibi sonrasında Doğanşehir ilçesi sınırlarında yakalandı.

2 zanlıdan birinin çok sayıda sabıka kaydının bulunduğu ve arandığı belirlenirken, diğer zanlının ise görevinden ihraç edilen eski bir asker olduğu tespit edildi.

Akademisyen çift polis merkezine giderek zanlılar hakkında şikayetçi olurken, çok sayıda sabıka kaydı ve aranması bulunan şahıs tutuklandı. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

2 BİN 600 DERECE VE ÜZERİNDEKİ SICAKLIKLARDA KORUMA SAĞLAYACAK

Akademisyen çift, hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştirdi. Dünyada benzeri bulunmayan maddenin havacılık sektöründe standartları değiştirmesi bekleniyor.

Çift tarafından insanlı ve insansız hava araçları ile füze ve roket gövdelerini lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit malzeme geliştirildi. Geliştirilen ileri fonksiyonel malzeme sudan iki kat hafif, 2 bin 600 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda uzun süre koruma kalkanı sağlayacak.

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonrasında, Türkiye’de lazer silahlarına karşı uçakları, insansız hava araçlarını korumak için geliştirilen kompozit madde, lazer ışınları şeklinde hava aracına ulaşan yüksek ısı enerjisinin malzeme tarafından emilerek tüm yüzeye yayıp hızlı bir şekilde soğutarak hava araçlarını koruyabilecek.

Kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *