"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,3179 %0.07
36,9872 %-0.06
2.280.542 %-0.919
3.017,47 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem 4 ilde kripto operasyonu: 200 milyon liralık vurgun yapmışlar!

4 ilde kripto operasyonu: 200 milyon liralık vurgun yapmışlar!

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Zonguldak merkezli 4 ilde kripto para cüzdanıyla saadet zinciri kurduğu iddia edilen 15 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Polis ekiplerince, kripto para cüzdanıyla saadet zinciri kurduğu iddia edilen şüphelilere yönelik Zonguldak merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin 200 kişiyi dolandırarak 200 milyon lira civarında vurgun yaptığı tespit edildi.

Öte yandan, şüphelilerin, üye olan kişilere "Green" ve "Gold" olarak statüler verdiği de öğrenildi.

3 AY TEKNİK ve FİZİKİ TAKİP YAPILDI

Zonguldak merkezli Karabük, Sakarya ve Kocaeli'de 10 Haziran'da yapılan operasyona ilişkin çalışmalar yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kripto para soğuk cüzdanında para toplandığını belirlemesi üzerine 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcıların kripto para üzerinden saadet zinciri kurduğunu tespit etti.

200 MİLYONLUK VURGUN

İncelemelerde yeni üye karşılığı yüzde 5'ten 15'e kadar komisyon ve ana para üzerinden aylık yüzde 21 kar vaadiyle işletilen sistemin çarkı tıkandığı ve sisteme dahil olanlara ödemenin de yapılamadığı anlaşıldı.

Daha sonrasında ekipler 200'e yakın kişinin dahil olduğunu değerlendirdiği saadet zincirinde 200 milyon lira vurgun yapıldığını tespit etti.

Öte yandan, üyelerine "Green" ve "Gold" olarak statüler verilen sistemin işleyişinin 'yeni üye kaydı'na dayandığı bildirilirken Ticaret Bakanlığı'nın yapılan işlemleri "Saadet zinciri" olarak tanımladığı bilgisine ulaşıldı.

7 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Gerçekleştirilen operasyonlarda saadet zincirini kurduğu iddia edilen 15 şüpheli, gözaltına alınırken, şüphelilerden 7'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerden C.L., E.Ç., E.K., Y.E., H.K., M.Ö., Y.S., ve M.Ö. ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 8 kişinin "Nitelikli dolandırıcılık" ile "Kara para aklama" suçlarından haklarında işlem yapılırken, şüphelilerin savcılıktaki ifadeleri devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *