"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem 7 ay hapis cezasına çarptırılan Dilruba’ya bir dava daha: 4 yıla kadar hapsi isteniyor

7 ay hapis cezasına çarptırılan Dilruba’ya bir dava daha: 4 yıla kadar hapsi isteniyor

İzmir'de sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

İzmir'de sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle hakkında "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla da dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve asliye ceza mahkemesine gönderilen iddianamede Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve sokak hayvanlarıyla ilgili yasayı eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklandı.

Röportajda “Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için ve Allah’tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için beyni emciklenmiş birer geri zekâlılarsınız” ifadelerini kullanan Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamaları yöneltilmiş, söz konusu suçlara avukatı Hüseyin Yıldız itiraz etmişti. Ancak itiraz reddedilmişti.

İkinci itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tahliyesine karar verildi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutukluluğu süren Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması için tekrar itiraz edildi. Bu son itiraz üzerine Kayserilioğlu 29 Ağustos'ta tahliye edildi.

Dilruba Kayserilioğlu, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu basın yoluyla işlemekten 6 yıla kadar hapis istemiyle dün hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu oluşmadığından Kayserilioğlu'nun beraatine karar verdi.

Kayserilioğlu'nu "Halkın bir kesimini alenen aşağılamak" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu eylemin basın yayınla yapıldığı için cezayı 1/2 artırarak 9 aya çıkardı. Mahkeme ayrıca, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 7 ay 15 güne düşürdü.

Hakim, hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *