"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Gündem 7 ilde 'hasarlı araç' dolandırıcılarına operasyon: 12 gözaltı

7 ilde 'hasarlı araç' dolandırıcılarına operasyon: 12 gözaltı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 'hasarlı araç' dolandırıcılığı yapan 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen 'hasarlı araç' dolandırıcılığı operasyonunda şüphelilerin yurt dışından getirilen otomobilleri yurt içindeki hasarlı otomobillerin şasi numaralarıyla değiştirip sattıkları öğrenildi.

ADRESLERDE ARAMA YAPILDI

Ekiplerce İzmir merkezli İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Eskişehir ve Ankara'da belirlenen evlere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şebekenin Türkiye ağının lideri olduğu öne sürülen Y.A. ile yurt dışı lideri olduğu iddia edilen E.G.'nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Yapılan incelemelerde, istihbarat çalışması ile deprem gibi afetlerde ağır hasar görmüş araçların şasi numarasının kullanılarak yurt dışından getirilen araçlarla değiştirildiği öğrenildi.

Ayrıca, şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 20 araç, 4 motor bloku, 10 elektronik motor beyni, bir yurt dışı menşeli araca ait şasi demiri, bir ruhsatsız tabanca ve 23 fişek, çok sayıda plaka, tescil belgesi ve dokümana ulaşıldı.

8 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 12 şüpheliden 4'ü polisteki işlemlerinin ardından salıverilirken diğer şüpheliler Y.A., E.G., B.A., M.O.T., T.G., Ş.B., T.T. ve M.A. bu sabah "nitelikli dolandırıcılık", "sahtecilik" ve "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.
    
Öte yandan, ele geçirilen otomobiller ise emniyet bahçesinde sergilendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *