"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Ağrı Valiliği duyurdu: 2 günlük yasak ilan edildi

Ağrı Valiliği duyurdu: 2 günlük yasak ilan edildi

Ağrı Valiliği, kent genelinde 2 gün süreyle yasak ilan edildiğini duyurdu.

Ağrı Valiliği, kent genelinde gösteri yürüyüşleri ve benzeri etkinliklerin 2 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan duyuruda, bu kararın alınmasında bir dizi neden sıralandı. Eylemlerin ve saldırıların önüne geçmek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve milli güvenliği korumak amacıyla yasakların getirildiği belirtildi. Ayrıca, kamu düzeninin sağlanması, genel sağlığın korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi gibi hedeflere de vurgu yapıldı.

Açıklamada, yasakların uygulanacağı tarih ve saatler şöyle belirtildi: "Ağrı il mülki sınırları içinde, 13 Ekim 2024 tarihi saat 00.01'den 14 Ekim 2024 tarihi saat 08.00'e kadar, valilik ve kaymakamlıkların uygun göreceği etkinlikler hariç, tüm toplantı ve gösteri yürüyüşleri, oturma eylemleri, basın açıklamaları, protestolar, mitingler, çadır kurma, imza kampanyaları, stant açma, şenlikler, konserler ve benzeri etkinlikler yasaklanmıştır."

Valilik, ayrıca diğer illerden Ağrı’ya gelmek isteyen kişilerin ve araçların il sınırlarına girişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Bu yasaklama, Diyarbakır Valiliği'nin Diyarbakır'da düzenlenecek 'Özgürlük Mitingi' için aldığı yasak kararına dayandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *