"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Soykırım durdurulmazsa bölgesel savaş tehlikesi var!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Soykırım durdurulmazsa bölgesel savaş tehlikesi var!

AK Parti Sözcüsü Çelik, Gazze'deki insanlığa yönelik saldırıları kınayarak uluslararası düzenin tehdit altında olduğunu vurguladı. Çelik, İsrail'in BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan etmesinin bölgesel savaş riskine yol açabileceğini belirtti.

Bugün Gazze’de yaşananlar, insanlığa yönelik bir saldırı olarak nitelendiriliyor. Bu durum, uluslararası düzenin ciddi bir tehdit altında olduğunu gözler önüne seriyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze’deki gelişmeleri değerlendirirken, "Bütün uluslararası düzenin tehdit edilmesi, soykırım hükümetinin BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan etmesi, uluslararası düzene açtığı bir savaştır" ifadelerini kullandı.

Çelik, eğer bu soykırım durdurulmazsa, bölgesel bir savaş riskinin ortaya çıkabileceğini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'İsrail'i durdurun' çağrısı: Bölgesel savaş olabilir

İSRAİL'İN SAVUNMA HAKKI TARTIŞMALARI

Ömer Çelik, İsrail’in kendini savunma hakkı iddialarını ise geçersiz olarak değerlendirdi. "BM Genel Sekreterini istenmeyen adam ilan edecek kadar pervasızlaşan Netanyahu hükümeti, İsrail’in güvenliğini sağlama amacından uzak bir tutum sergilemektedir. Aksine, bu eylemler diğer ülkeleri bölgesel savaşa sokmak için bir çaba olarak görülmektedir" dedi. Çelik, asıl problemin ise İsrail'i destekleyen ülkeler olduğunu belirtti.

İNSANLIK DIŞI EYLEMLER VE TEKNOLOJİK KULLANIM

Binlerce kadın ve çocuğun öldürülmesi eyleminin durdurulması gerektiğini ifade eden Çelik, gelişen siber sistemlerin ve teknolojinin Netanyahu tarafından insanlık dışı bir şekilde kullanıldığını kaydetti. "Bir özgüven devrimi yaşanmaktadır" diyen Çelik, Türkiye’nin insani değerleri koruma yönünde bir duruş sergilediğini dile getirdi.

TEKNOFEST VE İNSANİ DEĞERLER

Öte yandan, Türkiye’deki TEKNOFEST etkinliğine de değinen Çelik, "Bütün bölgedeki gelişmelere karşı burada insanlık için teknolojinin geliştirilmesi dünyaya ilan edilmektedir. Birileri insanlığı yok etmek için teknolojiyi kullanırken, TEKNOFEST’te sağlıktan milli savunmaya kadar insani değerleri yücelten bir bakış açısı sergilenmektedir" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, Türkiye’nin tarafını insani değerleri koruma yönünde aldığını vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'İsrail'i durdurun' çağrısı: Bölgesel savaş olabilir

Ömer Çelik’in açıklamaları, Gazze’deki durumun yalnızca bölgesel bir sorun olmadığını, aynı zamanda uluslararası düzen açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor. Türkiye’nin insani değerler etrafında şekillenen duruşu, bu bağlamda önemli bir mesaj taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *