"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Gündem Alec Baldwin tarafından kazayla öldürülen Hutchins için gece nöbeti

Alec Baldwin tarafından kazayla öldürülen Hutchins için gece nöbeti

Film endüstrisi profesyonelleri de dahil olmak üzere yas tutanlar, aktör Alec Baldwin'in dahil olduğu bir çekim olayında öldürüldükten sonra görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i hatırlamak için Albuquerque, New Mexico'da mum ışığında bir gece nöbeti düzenledi.

Ekip, New Mexico'daki "Rust" setinin çekimleri sırasında zor bir çekim hazırlıyordu ve filmin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins pek tatmin olmamıştı.

Kamera ekibinin bir üyesi olan Lane Luper'a döndü ve mükemmel çalıştığını gördüğü bazı ayarlamalar önerdi. Luper, cumartesi günü mum ışığında yapılan bir nöbette, bu tür bir işbirlikçi ruh, Hutchins'i birlikte çalışmaktan bu kadar keyiflendiren şey olduğunu söyledi. Hutchins'in öldürülmesinden iki gün sonra kalabalığa, "Fotoğrafçılığı güzeldi ve her gün kamera ekibindeki herkes onun yanında olmaktan gurur duyuyordu, çünkü yarattığımız şeyden, onun yarattığı şeyden gurur duyuyorduk" dedi.

Luper, onunla tekrar çalışmak için şanslı olacağını söyledi. "Ve yapamıyorum. Ve bu berbat," dedi gözyaşlarına boğularak.

Sette silah güvenliği konusunda şikayet

Organizatörler New Mexico, Albuquerque'deki nöbetin Hutchins'in ölümüne odaklanmak yerine anısını onurlandırmak için olduğunu vurgularken, kalabalığın bazılarında perşembe günkü çekimin etrafındaki koşulların karanlık olduğunu hatırlatan "Sette Güvenlik" yazan pankartlar vardı. .

Üretimin kazadan önce sıkıntılı olduğunu düşündüren ayrıntılar ortaya çıktı. Birkaç medya kuruluşu, olaydan birkaç saat önce, Santa Fe'nin güneyindeki Bonanza Creek Çiftliği'ndeki setten birkaç ekip üyesinin, kötü çalışma koşulları olarak gördüklerini protesto ederek setten çıktığını bildirdi.

Los Angeles Times, geçen hafta, Baldwin'in dublörünün, "soğuk" olduğu söylendikten sonra bir ateşli silahla yanlışlıkla iki tur ateş ettiğini söyledi. Gazete, isimsiz ekip üyelerine atıfta bulunarak, en az bir çalışanın sette silah güvenliği konusunda bir üretim müdürüne şikayette bulunduğunu bildirdi.

Mahkeme kayıtlarına göre aynı hata perşembe günü de meydana gelmiş olabilir. Bir yönetmen yardımcısı Dave Halls, Baldwin'e pervane silahını verdi ve Santa Fe County Şerif Ofisi'nden alınan bir ifadeye göre, ona "soğuk bir silah" olduğunu söyledi.

Baldwin silahı ateşlediğinde, şerifin ofisine göre, Hutchins göğsünden ölümcül bir şekilde vuruldu.

Silahın neden mermi içerdiği belli değil. Setteki silahlardan sorumlu kişi, zırhlı olarak bilinir. İfadeye göre, "Rust"un silah ustası Hannah Gutierrez ve diğer iki silahı yerleştirmişti.

Cumartesi günü yorum için Halls ve Gutierrez'e ulaşılamadı. Rust Movie Productions Cuma günü yaptığı açıklamada, herhangi bir güvenlik endişesinden haberdar olmadığını, ancak olayı araştırdığını söyledi.

Şirket, "Sette silah veya sahne güvenliği ile ilgili herhangi bir resmi şikayetten haberdar edilmemiş olsak da, üretim durdurulurken prosedürlerimizi dahili olarak gözden geçireceğiz" dedi. Baldwin, filmin yapımcıları arasında yer alıyor.

HUTCHINS İÇİN YAS

Set dekoratörleri, dekor ustaları ve kostüm tasarımcıları da dahil olmak üzere cumartesi günkü nöbete yaklaşık 200 yas tutan kişi katıldı. Ünlü televizyon dizisi Mad Men'de başrol oynayan ve Belen yakınlarında bir film üzerinde çalışan aktörler Jon Hamm ve John Slattery de katıldı.

Hamm'ın oynadığı filmi yöneten Slattery, Reuters ekibinin üyelerinin Hutchins ile arkadaş olduğunu söyledi ve Hamm, ikilinin "topluluğumuzu desteklemek için geldiğini" söyledi.

Nöbetteki bir konuşmacı ayrıca Hutchins'in kocası Matt'in ifadesini yüksek sesle okudu. "Halyna hepimize tutkusu ve vizyonuyla ilham verdi ve mirası kelimelerle özetlenemeyecek kadar anlamlı. Lütfen onu hatırlamak için zaman ayırın ve hep birlikte onun anısını onurlandırmak, kararlılığını ve yaratıcılığını taklit etmek için birlikte çalışacağız” dedi.

En iyi TV komedisi "30 Rock" ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "Saturday Night Live" taklitleriyle tanınan 63 yaşındaki Baldwin, Cuma günü Hutchins'in ölümü karşısında şok olduğunu ve kalbinin kırıldığını ve yetkililerle tam bir işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Cumartesi günü erken saatlerde, "Rust" filminin yönetmeni Joel Souza, olaya ilk kez değindi ve Hutchins'in ölümüyle harap içinde olduğunu söyledi. Souza yaptığı açıklamada, "Nazik, canlı, inanılmaz yetenekli, her santim için savaştı ve beni her zaman daha iyi olmaya itti." Dedi. Polise göre, Hutchins'in arkasında dururken omzundan vuruldu; yerel bir hastanede tedavi altına alındı ve taburcu edildi.

Davada herhangi bir suçlama yapılmadı ve polis soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Cumartesi günü çiftliğe giden yola güvenlik görevlileri yerleştirildi.

Amerikan Film Enstitüsü, Hutchins'in onuruna kadın görüntü yönetmenleri için bir burs fonu kurdu.

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *