"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Alevi Derneği'nden Asrın Tok'a suç duyurusu: Büyük bir İslam fitnesi diyerek hakaret etti

Alevi Derneği'nden Asrın Tok'a suç duyurusu: Büyük bir İslam fitnesi diyerek hakaret etti

Asrın Tok, aşure üzerinden Alevilere "büyük bir İslam fitnesi" diyerek hakaret etti, tepkiler büyüdü. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği suç duyurusunda bulundu.

Şeriat yanlısı açıklamalarıyla sık sık tepki çeken Asrın Tok, bu kez sosyal medya hesabından Alevilerin Muharrem Orucu bitiminde aşure yapmasını eleştirerek hakaret etti.

Tok, sosyal medya paylaşımında Alevilere şu ifadelerle saldırdı:

"Namaz, oruç, İslami her ibadete burun kıvıranlar aşure söz konusu olunca ???????????????????????????????????? haline bürünüyor. Bunlar Allah düşmanıdır, aleviler gibi büyük bir İslam fitnesini de bu yüzden köpek gibi desteklerler. Aşure alevilere özgü değil ancak bağdaştırılıyor, o bile yeter."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği harekete geçerek Tok hakkında 'halkı kin veya düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Tok'un cezalandırılması için kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Alevi inancını 'islam fitnesi' diye tanımlamak ve 'Köpek gibi desteklerler' demek, Alevileri hayvanlara benzetmekle TCK 216'da düzenlenen aşağılama suçunu oluşturduğu tartışmasızdır.

Alevi inancını yaşatmayı ve korumayı misyon edinmiş derneğimiz, ilgili kişi hakkında soruşturma başlatılması için savcılığınıza ihbarda bulunmaktadır. İnancımız olan Aleviliğe karşı hakaret ve aşağılama suçunu işleyen şüphelinin cezalandırılması gerekmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *