"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2696 %-0.03
37,0583 %0.15
2.289.449 %-0.967
2.998,37 0,19
Ara
İşçi Haber Gündem Ankara’daki asansör faciasında gelişme: 3 itfaiye görevlisine soruşturma izni verildi

Ankara’daki asansör faciasında gelişme: 3 itfaiye görevlisine soruşturma izni verildi

Ankara'da 13 yaşındaki Beren Su Bolat’ın asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmesi üzerine, 3 itfaiye görevlisi hakkında soruşturma izni verildi.

Olay, 23 Temmuz’da Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki bir apartmanda yaşandı. Beren Su Bolat, sınıf arkadaşıyla birlikte asansörde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan kurtarma çalışmaları sırasında Beren Su, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Arkadaşı ise kurtarıldı.

Bilirkişi raporunda, kazanın önlenebilir olduğu, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve dikkatli davranılması gerektiği vurgulandı. Raporda, itfaiye görevlilerinin kurtarma işlemi sırasında tehlikeli durumu kontrol altına almadan gerekli önlemleri almadığı, bu nedenle kazanın meydana geldiği belirtildi. Asansörün bozulmasının tehlikeli bir durum olduğuna dikkat çekilerek, "İtfaiye görevlilerinin ise kurtarma faaliyetinde 13 ve 14 yaşlarındaki 2 çocuğu kurtarma esnasında gerekli alan tedbirlerini almayarak, tehlikeli durumu kontrol altına almadan tehlikeli davranış sergileyerek kazayı önlemek yerine kazaya sebebiyet vermeleri yaşanan olayın ana unsurudur" denildi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Beren Su Bolat’ın ölümüne yol açan olayla ilgili olarak itfaiye şefi E.A. ile itfaiye erleri B.Y. ve B.B. hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik, bu talebi onaylayarak söz konusu itfaiye görevlileri hakkında soruşturma izni verdi. Üç itfaiye görevlisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan idari soruşturma nedeniyle açığa alınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *