"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Gündem Arjantin'de Maradona Kutlamaları

Arjantin'de Maradona Kutlamaları

Arjantin, hafta sonunu kahraman Maradona'yı kutlayarak geçirdi

Arjantin futbolu, merhum futbol yıldızı Diego Maradona'nın doğum gününü kutlamak için ülke genelindeki maçların durdurulduğu ve kulüplerin ve taraftarların tartışmalı süperstarı hatırlamak için giyindiği bir hafta sonu kutlamalarına hazırlanıyor.

Eski Boca Juniors, Napoli ve Barcelona oyuncusu geçen yıl 20 Kasım'da kalp krizinden hayatını kaybetmişti. 1986 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan futbolcunun ölümünün ardından Arjantin'de geniş çapta yas tutuldu.

Arjantin Futbol Federasyonu, "Bugün, doğumundan bu yana 61 yıl geçti, hatıraları her zamankinden daha fazla, çünkü Diego sonsuzdur." dedi. 

AFA, tüm profesyonel kulüplere, oyuncuların önlerinde Maradona'nın resmi bulunan tişörtlerle sahaya çıkmalarını ve takım kaptanlarının, Arjantin'in ulusal renkleri olan ve üzerinde onun silüeti bulunan mavi ve beyaz bir kol bandı takmalarını istedi.

Amatör ve çocuk maçları da dahil tüm maçların 10 dakika sonra bir dakikalık alkış için durdurulması söylendi.

Dernek, Güney Amerika ülkesinde 1.000 oyunun etkilenmesini umuyor ve hayranlardan #1000PartidosPorEl10 veya "10 için 1000 Maç" hashtag'ini kullanarak fotoğraf çekmelerini ve paylaşmalarını istedi.

İlk saygı duruşu, cuma gecesi oynanan lig maçlarında, stadyumların dışında yıldızın fotoğraflarının gösterildiği reklam panoları ile gerçekleşti.

Maradona'nın 10 numaralı Arjantin formasının bir kopyasını taşıyan bir drone, Racing'in evinde Defensa y Justicia'ya yenildiği stadyumun üzerinden uçtu.

Maradona'yı anmak için kaydedilen şarkılar, taraftarlar tezahürat yaparken  çalındı.

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *