"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4726 %-0.04
36,5491 %-0.1
3.199.000 %0.749
2.923,05 0,10
Ara
İşçi Haber Gündem Bacaklarını kullanmadan da dans edilebileceğini öğrendiği günden beri dans ediyor

Bacaklarını kullanmadan da dans edilebileceğini öğrendiği günden beri dans ediyor

Para dansta milli sporcu Gizem Sarıgöl: ”Hedefim öncelikle antrenör olmak. Benim gibi minikleri yetiştirip milli takıma göndermek. Onun dışında konservatuvar düşünüyorum. Ama şu an engellilere konservatuvar açık değil. Bunun açılmasını istiyorum” Para dans antrenörü Gamze Birsöz Koç: ”Latin dansları antrenörlüğü yaptığım 2004 yılında Gizem’le tanıştım. ’Keşke bacaklarım olsa ben de senin gibi dans edebilsem’ dedi. Bu cümlenin ağırlığıyla tekerlekli sandalyeye doğru sendeledim. Sandalyesinden destek almaya çalıştığım sırada sandalye gitti ve dönmeye başladı. O gün aslında Gizem ile Türkiye’de tekerlekli sandalyenin ilk tohumlarını attık”

SAMSUN (AA) FATİH MEHMET KÜRKÇÜ Samsun'da 2004 yılında para dans sporu ile tanışan ve Türkiye'de bu sporun öncülerinden olan 22 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Gizem Sarıgöl, kendisi gibi para dans sporcuları yetiştirmek istiyor.

İlk antrenörü Gamze Birsöz Koç sayesinde tekerlekli sandalye ile dans etmeye başlayan Gizem Sarıgöl, yıllar içinde kendisini geliştirerek 2019'da Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı'na seçildi ve Türkiye'yi çeşitli yarışmalarda temsil etti.

Halen Beşiktaş Belediyesi Engelsiz Sanat Topluluğu sporcusu olan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Meslek Yüksekokulunda eğitimine devam eden Gizem Sarıgöl'ün hedefi, bu sporun tanınırlığını artırmak ve yeni sporcular yetiştirmek.


"Dans ettikçe mutlu oluyorum"


Milli sporcu Gizem Sarıgöl, AA muhabirine, antrenör olmak ve konservatuvara gitmek isteğini söyledi.

Kendisini dans ederken özgür hissettiğini vurgulayan Gizem Sarıgöl, "Hedefim öncelikle antrenör olmak. Benim gibi minikleri yetiştirip milli takıma göndermek. Onun dışında konservatuvar düşünüyorum. Ama şu an engellilere konservatuvar açık değil. Bunun açılmasını istiyorum. Kendimi özgür hissettiğim tek yer. İstediğim hareketi, istediğim mimiği yapabiliyorum. Dans ettikçe mutlu oluyorum. Hiçbir derdi, tasayı düşünmeden o dansı edebilmek çok güzel bir şey." diye konuştu.

Gizem Sarıgöl, ailesinin ve antrenörü Gamze Birsöz Koç'un desteğini her zaman yanında hissettiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Dans sayesinde engellerimi hiçbir şekilde takmıyorum. Diğer insanlarla kendimi bir görüyorum. Okulda arkadaşlarımla sosyal bir şekilde daha iç içe olabiliyorum. Milli olduktan sonra daha profesyonelce çalışmaya başladım. Dansla ilgili terimlere, ritim ve danslara ilgim arttı. Bu yönde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Rusya ve Almanya'ya gittim. Rusya kıtalar arası şampiyona, Almanya dünya şampiyonasıydı. Partnerimle kıtalar arası şampiyonada dördüncü olduk. Kendim de tek kadınlarda dördüncü oldum."

Gününün büyük bir kısmını çalışarak geçirdiğini aktaran Gizem Sarıgöl, "İlk hedefim 2022'deki Türkiye Şampiyonası'nda derece elde edip tekrar milli takıma katılmaya hak kazanmak, ondan sonra da dünya şampiyonasında ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum. Şu an bunun için yoğun çalışıyorum. İnşallah güzel sonuçlar elde edeceğim." ifadelerini kullandı.


Koç: "Gizem ile Türkiye'de tekerlekli sandalyenin ilk tohumlarını attık"


Para dans antrenörü Gamze Birsöz Koç, 2004 yılında Latin dansları antrenörlüğü yaptığı dönemde Gizem Sarıgöl ile tanıştığını söyledi.

Gizem'le tanıştıktan sonra, "Tekerlekli sandalye ile dans edilebilir mi?" diye araştırdığını ve bu konuya yoğunlaştığını ifade eden Koç, "Beni dans ederken izlemiş. 'Keşke bacaklarım olsa ben de senin gibi dans edebilsem.' dedi. Bu cümlenin ağırlığıyla tekerlekli sandalyeye doğru sendeledim. Sandalyesinden destek almaya çalıştığım sırada sandalye gitti ve dönmeye başladı. O gün aslında Gizem ile Türkiye'de tekerlekli sandalyenin ilk tohumlarını attık. Şimdi onunla birlikte milli takımda büyük bir orman oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yıllar içinde para dans sporuna pek çok sporcunun katıldığını belirten Koç, isteyen için dans etmeye hiçbir şeyin engel olamayacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *