"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Bahçeli'den tarihi mesaj: Elimi uzatıyorum, ya terör ya siyaset!

Bahçeli'den tarihi mesaj: Elimi uzatıyorum, ya terör ya siyaset!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin önemine vurgu yaparak, siyasi uzlaşı çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki yasama yılının açılışında yaptığı açıklamada, DEM Partili yöneticilere uzattığı elin samimi ve iyi niyetli olduğunu vurguladı. Bahçeli, Türkiye’nin birleşmesi için yapılan bu çağrının önemine dikkat çekti.

"UZATTIĞIM EL, HESAPSIZDIR"

Bahçeli, tokalaşma ile başlayan bu süreçte, "Uzattığım el hesapsız bir eldir. Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim" ifadelerini kullandı. Hem milli değerlerde birleşme çağrısında bulunan Bahçeli, hem de şehadet duygusuyla vatan için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu dile getirdi.

TERÖR VE SİYASET AYRIMI

Bahçeli, terör ve siyasetin aynı kalıba girmeyeceğini belirterek, "Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah; arası, ortası yoktur" dedi. DEM Parti’nin bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı ve uzattığı elin sabote edilmemesini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE

Devlet Bahçeli, Türkiye’ye getirilen terörist başının, örgütünün tasfiye edileceğini ilan etmesi gerektiğini belirtti. "Devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin" diyen Bahçeli, terörle mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİ TARTIŞILMAZ

Bahçeli, Anayasa’nın ilk 4 maddesi hakkında da net bir duruş sergiledi.  “Anayasa’nın ilk 4 maddesi her türlü tartışmanın ve arayışın dışındadır. Çünkü ilk 4 madde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kilidi, kurucu kimliği, varlık ve birlik simgesidir. Anayasa’nın ilk 4 maddesini sulandırmak, demokratik bir angajmanın neticesi olmayıp gizli saklı emellerin tezahürüdür. Buna izin veremeyiz, buna seyirci kalamayız; mevkii ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah etmeyiz. Devleti milletten ayırmak, milleti devletten ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir.” ifadelerinde bulundu.

DERVİŞOĞLU'NDAN TEPKİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’nin açıklamalarına karşılık verdi. Dervişoğlu, “Türkiye’ye getirilirken ‘Her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” sözlerine X hesabından karşılık veren Dervişoğlu, şu mesajı paylaştı: 

DEM PARTİ'DEN YANIT

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Bahçeli’nin çağrısına tepki göstererek, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini ifade etti. “Sayın Bahçeli’nin bir çağrısı oldu, gerçekten şaşırdım. Bahçeli bir çağrı yaptı ama o çağrının muhataplarına ulaşması için Öcelan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini bilmiyor. 43 aydır Öcalan ile avukatları görüştürülmüyor. Öcalan’ın ne çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz; ne diyeceğini. O zaman tecridi kaldırın, Öcalan’ın kendi örgütüne, arkadaşlarına ne diyeceğini hep beraber izleyelim görelim."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *