Bakan Işıkhan, emeklilerin, Türkiye’nin geçmişine ve geleceğine yaptıkları katkıları vurgulayarak, emeklilere yönelik hayata geçirilen birçok hizmetin yenilerle genişletileceğini söyledi. Sosyal, kültürel ve ekonomik alanda emeklilere yönelik kapsamlı programlar düzenlediklerini belirten Işıkhan, şu anda yürütülen projelerin diğer kamu kurumları ve sosyal paydaşlarla iş birliği içinde devam ettiğini ifade etti.
Bakanlık olarak emeklilere birçok alanda destek sağladıklarını belirten Işıkhan, 81 ilde emekli masaları oluşturduklarını ve emeklilerin öncelikli hizmet alabileceği “emekli danışmanları” tahsis ettiklerini açıkladı. Ayrıca kültür gezilerinden tiyatro gösterimlerine, alışveriş indirimlerinden sinema kampanyalarına kadar binlerce hizmetin emeklilerin kullanımına sunulduğunu belirtti.
2002’de sosyal güvenlik sisteminin iflasın eşiğinden devralındığını hatırlatan Işıkhan, sürdürülebilir bir modelle reform gerçekleştirildiğini ve bu sistemin Türkiye’yi sosyal güvenlik alanında bir rol model haline getirdiğini ifade etti. Bakan, “Emeklilerimizin sağlık hizmetlerinden yararlanma oranı, kalitesi ve çeşitliliği bugün dünya standartlarının ötesine geçmiş durumda” dedi.
ışıkhan: Sosyal Güvenlik Güncel Siyasete Kurban Edilemez
Sosyal güvenliğin siyaset üstü bir mesele olduğuna dikkat çeken Işıkhan, bu alanın toplumsal huzur ve barış için kilit bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bakan, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. Sosyal güvenlik, toplumun bir arada tutulmasını sağlayan en temel unsurlardan biridir” dedi.
2024 ve Sonrası İçin Yeni Hedefler
Bakan Işıkhan, 2024 yılı ve sonrasında sosyal güvenlik ve çalışma hayatı alanında yeni hedefler belirlediklerini açıkladı. Emekliler için mevcut hizmetlerin artırılacağını ifade eden Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin kalkınma yolculuğuna devam edeceğini vurguladı.
Işıkhan, tüm emeklilere sağlıklı ve huzurlu bir ömür dileyerek, Türkiye’nin geleceği için atılan adımlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katkılarına teşekkürlerini sundu.