"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması: Neye itiraz ettiklerini merak ediyorum

Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması: Neye itiraz ettiklerini merak ediyorum

Yeni müfredata ilişkin NTV yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gelen eleştirilere yönelik "67 bin görüş alındı. Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor. İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum." yanıtında bulundu.

NTV canlı yayınına katılan Bakan Tekin, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. 

Yeni müfredatın duyurulması sonrası gelen eleştirilere yönelik konuşan Bakan Tekin, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin uluslararası anlamda rekabet edebilecek mekanizmaların bize önerdikleri bazı referanslar var. Sizin müfredatınız ortalama OECD ülkesinin müfredatından daha yoğun diyorlar. Bu bir eleştiri konusuydu. Beceri odaklı eğitime geçti dünya sizin de buna geçmeniz lazım eleştirileri yapılıyordu. Uluslararası kuruluşların bize önerdiği müfredat değişikliğine gitmek istiyoruz dedik. Bize referans olabilecek her kim varsa buyursun gelsin dedik. Bu çok açık bir davet. Sivil toplum kuruluşları akademisyenler her kim varsa..."

"İNSANLAR KENDİ BİREYSEL TEMBELLİKLERİNİ..."

"Sonra sonbahar aylarına geldiğimizde bu konudaki çağrımızın cevap bulmadığını görünce biraz daha altını çizerek davet ettik. Bize çok sınırlı sayıda kişi bu anlamda katkı vermek istediğini ifade etti onlardan faydalandık. 2 haftalık askı süreci tanımladık. Hangisi daha katılımcı? İnsanlar kendi bireysel tembelliklerini bize katkı vermek konundaki çekimserliklerini bize fatura etmeye çalışıyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Ben başından beri davet ediyorum gelmiyorsunuz hazırlanan metni eleştiriyorsunuz. Saygı sınırının dışında eleştiriler yapılıyor. 67 bin civarında görüş ve öneri geldi 1,5 milyona yakın kişi programları indirdi. İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum."

"OSMANLI'DAN CUMHURİYET'E BİR DEVAMLILIĞIN..."

İnsanlar tarafından oluşturulan ikilemelerle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Bakan Tekin, "Osmanlı iyi Cumhuriyet kötü" gibi ikilemlere karşı olduğununun altını çizerek şu ifadelerde bulundu:

"Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir devamlılığın çocuklarımız tarafından içselleştirilmesini istiyoruz. Bu eğitimi verelim istiyoruz." 

"ÇOKLU YABANCI DİL SINIFLARI OLUŞTURMAYA BAŞLADIK"

Bakan Tekin, yabancı dil eğitimindeki değişikliklere de değinerek "Yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfları oluşturduk onların sonuçlarına bakıyoruz. Çoklu yabancı dil sınıfları oluşturmaya başladık." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *