"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Tunç: İnsanlığın tüm değerleri maalesef Filistin'de, ayaklar altına alındı

Bakan Tunç: İnsanlığın tüm değerleri maalesef Filistin'de, ayaklar altına alındı

Bakan Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanlığı'nda partililerin bayramını kutladı. Tunç, Gazze'deki insani felakete değinerek "Çocuk, kadın katliam gerçekleşiyor, maalesef 9 aydan bu yana ateşkes sağlanamadı ve akan kan durdurulamadı" dedi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığınca Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa katılan Tunç, il başkanlığı binası önünde partililerine bayramlarını kutladı. Hatıra fotoğrafı da çektiren Tunç, çocuklara oyuncak hediye etti. Bakan Tunç'a, kent tarihi arşivi tutan Çetin Asma tarafından "Dünden Bugüne Tarihi Bartın Camileri" adlı kitap hediye edildi.

Bakan Tunç, bayramın yardımlaşmanın doruğa çıktığı, fakir fukaranın gözetildiği müstesna günler olduğunu, bugünleri birlik ve beraberliği daha da kuvvetlendirerek idrak edeceklerini dile getirdi.

"İNSANLIĞIN TÜM DEĞERLERİ MAALESEF FİLİSTİN'DE GAZZE'DE AYAKLAR ALTINA ALINDI"

Tunç, 9 aydan bu yana Filistin'de, Gazze'de insanlık suçu işlendiğini, dünyanın gözü önünde katliam gerçekleştirildiğini belirterek, "Çocuk, kadın katliam gerçekleşiyor, maalesef 9 aydan bu yana ateşkes sağlanamadı ve akan kan durdurulamadı. Okullar, hastaneler, mülteci kampları, kilise cami ayrımı yapmadan ibadethaneler bombalandı. İnsanlığın tüm değerleri maalesef Filistin'de, Gazze'de ayaklar altına alındı." diye konuştu.
İsrailli saldırganların bir türlü durdurulamadığını Tunç, Birleşmiş Milletlerin ve uluslararası kuruluşların aldığı hiçbir karara uymayan İsrail'in devlet gibi değil adeta bir örgüt gibi hareket ettiğini, 9 aydan bu yana 16 binden fazla çocuğu, 10 binden fazla kadını şehit ettiğini ve masum insanları soykırıma tabi tuttuğunu anlattı.

Tunç, uluslararası kuruluşların akan kanı durdurmakta ve işlenen insanlık suçlarını durdurmakta yetersiz kaldığını, uluslararası sistemin etkisizliğinin Filistin ve Gazze konusunda bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

"TÜRKİYE BU DAVAYA MÜDAHİL OLACAK"

Güney Afrika'nın başvurusuyla Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açılan davanın devam ettiğini anımsatan Tunç, "Türkiye Cumhuriyeti olarak beyanda bulunmuştuk. Sonrasında da müdahillik kararını Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklamıştı. Davaya müdahil olacağımızı da belirtmiştik. İnşallah bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız ortak çalışma yaptılar. Bu konudaki çalışmaları da nihayetlendireceğiz ve Türkiye bu davaya müdahil olacak." şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, İsrail devletinin, Soykırımın Önlenmesine Dair Sözleşmeyi tüm unsurlarıyla ihlal ettiğini, UAD'de görülen mahkemede katliamın durması için verilen tedbir kararının uygulatılacağı BM Güvenlik Konseyi'nde de bu konuda ilerleme sağlanamadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir "Dünya 5'ten büyüktür" derken, Bakan Tunç uluslararası kuruluşların, insanlığın sorunlarına çare olamadığını, bu sisitemin adaletsiz bir sistem olduğunu kastettiğine işaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *