"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan yardımcısından öğretmenlere yüksek lisans açıklaması !

Bakan yardımcısından öğretmenlere yüksek lisans açıklaması !

Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu mu geliyor? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran açıkladı…

Daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  “Formasyon dediğimiz şeyin sistemi nasıl sıkıntıya soktuğunun sizler şahidisiniz. Bununla ilgili bir takım çalışmalar olacak. Bütün öğretmenlerin hizmetiçi eğitiminin tümüyle yeniden modellenmesi söz konusu olacak. 4 sene içerisinde bütün öğretmenlerimizin ulaşabildiğimiz kadarıyla yüksek lisans sahibi olması konusunda bir hedef var. Meseleye niye öğretmenden başlıyoruz? Çünkü sistemde sıkıntımız var. Çünkü öğretmen yetiştirmede sıkıntımız var. Çünkü öğretmenimizin desteklenmesinde sıkıntımız var. İşin esasına yönelmemiz lazım. İşin esası sistem tasarımı veriye dayalı bir yönetim ve bunun altyapısı öğretmen yetiştirme, mevcut öğretmen kaynağımızın dönüştürülmesi ve bununla beraber eşzamanlı olarak müfredattır, diğer dijital altyapıdır bu hususların da birlikte götürülmesidir” demişti. Bunun üzerine öğretmenlerin gözü kulağı yapılacak açıklamalarda.

Son olarak Hürriyet’e konuyu değerlendiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans çalışması içerisinde olduklarını söyledi. Safran açıklamasında, böyle bir çalışma olduğunu, bu çalışmanın öğretmenleri rahatsız etmeden olacağını, zoraki yapılacak bir uygulama değil, kariyere bağlı olarak yapılacağını, belirtti.

 

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran öğretmenlerin mesleki motivasyonlarını ve gelişimlerini sağlamaları konusunda onları rahatsız etmeden, tedirgin etmeden gönüllülük esasına göre motive edip mesleki gelişimlerini sağlamayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *