"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Bakan Yumaklı: Artık Türkiye'nin gündeminde yangın yok

Bakan Yumaklı: Artık Türkiye'nin gündeminde yangın yok

Ülkemizde son zamanlarda çıkan yangınlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Yumaklı, "Çok hızlı müdahale ile artık TV ekranlarında gündeme gelmeyecek bir kabiliyet kazandığımız için, belli başlı görsel olarak tespit edilenlerin dışında kimsenin gündeminde yok, kimse konuşmuyor" dedi.

Ensonhaber Genel Yayın Yönetmeni İlyas Efe Ünal'a konuşan ve temaslarda bulunmak üzere Rize'de bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, burada önemli açıklamalarda bulundu. 

"KİMSENİN GÜNDEMİNDE YOK, KİMSE KONUŞMUYOR"

Orman yangınlarına ilişkin konuşan Bakan Yumaklı, şu ifadelerde bulundu:

"Bugün buraya gelirken havaalanında oturup soluklanırken 'Bu sene daha az yangın çıktı değil mi?' diye sordu birisi. Hayır daha az yangın çıkmadı. İki kat fazla yangın çıktı.

Çok hızlı müdahale ile artık TV ekranlarında gündeme gelmeyecek bir kabiliyet kazandığımız için, belli başlı görsel olarak tespit edilenlerin dışında kimsenin gündeminde yok, kimse konuşmuyor.

Hakikaten ülkemiz hem insan kabiliyeti ve kapasitesi olarak hem makina-ekipman kapasitesi olarak, yangın söndürme uçakları, helikopterleri, insansız hava araçları kullanımı, bunların senkronizasyonu, valiliklerin bu konuyla ilgili -ki biz 23 valiyle birlikte bir toplantı yaptık.- O senkronizasyon da kuruldu.

Bütün diğer kurumlarla birlikte artık herkes herhangi bir şey olduğunda hızlı bir şekilde müdahale edip konuyu bitiriyor. Bu birincisi.

"BİZ YILIN 12 AYI YANGINLA MÜCADELE EDİYORUZ"

İkincisi de yılın 12 ayına yayılmış bir mücadele söz konusu. Yani biz yılın 12 ayı yangınla mücadele ediyoruz. Nasıl? Bilgilendirme, bilinçlendirme ile. Yurt dışından birçok ülke bize bu konuyla ilgili eğitim talebiyle geliyor.

YUNANİSTAN'A YARDIM

Şimdi Yunanistan haftalardır yanıyor, onlar bununla ilgili yardım talep ettiler biz de 2 uçak 1 helikopter, geçen sene de göndermiştik, gönderdik. Şu anda orada arkadaşlarımız.

"BU NE ONLARA FAYDA GETİRECEK NE ÜLKEYE FAYDA GETİRECEK"

Yine bir şeye rastladım, gerçeklikten uzaklığı anlatmak için. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmış, 'Yunanistan'ın talebine cevap veriyoruz' diye. Şöyle yazmış biri; 'Madem uçağımız var, kendi yangınlarımızda neden kullanmıyoruz?'

Şimdi konudan bi'haber olmak, manipüle etmek, aslında ne yaparsan yap onu olumlamayacak böyle bir zihniyet oluşmuş durumda.

Bu ne onlara fayda getirecek ne ülkeye fayda getirecek. Umursadığım için söylemiyorum. Gelinen nokta için söylüyorum. CHP milletvekillerinin 'biz bu çiftçileri her halükarda peşimize takarız' anlayışlarıyla bunun arasında bir fark yok. Alın birbirine vurun."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *