"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Gündem Bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan kimdir?

Bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan kimdir?

Abdullah Öcalan, PKK'nın kurucusu ve başı olarak Türkiye'ye karşı yürütülen kanlı terör faaliyetlerinin mimarı olarak biliniyor. Öcalan, çocuk, kadın ve yaşlı demeden sivilleri de hedef alarak binlerce masum insanın ölümüne sebep oldu. Şu anda müebbet hapis cezasını İmralı Cezaevi'nde çekiyor. Eli kanlı bebek katili terörist Öcalan kimdir?

Abdullah Öcalan, PKK terör örgütünün kurucusu ve başındaki isim olarak Türkiye'ye karşı yürütülen en kanlı terör faaliyetlerinin mimarı. 1978 yılında kurduğu örgütle silahlı mücadele başlatan Öcalan, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda sayısız terör saldırısına imza atarak, binlerce masum insanın ölümüne neden oldu. 

ÇOCUK, KADIN VE YAŞLILARI DA HEDEF ALDI

Yalnızca güvenlik güçlerini değil, çocuk, kadın ve yaşlı demeden sivilleri de hedef aldı. Bu eli kanlı terörist, Türkiye’nin en büyük güvenlik tehditlerinden birini oluşturdu ve PKK’yı bölgedeki köyleri basarak katliamlar yapan, pusu kurarak askerleri şehit eden, bombalı saldırılarla şehirlerde kaos yaratan bir yapıya dönüştürdü. 

ÖCALAN, MÜEBBET CEZASINI İMRALI'DA ÇEKİYOR

1984’ten bu yana PKK'nın gerçekleştirdiği terör eylemlerinde 40 binden fazla insan hayatını kaybetti. Terör örgütünün eli kanlı lideri Öcalan, 1999 yılında Türkiye’nin başarılı bir operasyonuyla Kenya’da yakalanarak adalete teslim edildi. Yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı, ancak Türkiye’nin idamı kaldırmasıyla müebbet hapse çevrilen cezasını İmralı’da çekiyor.

İMRALI, TÜRKİYE'NİN EN SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE KORUNAN CEZAEVİ!

İmralı, Marmara Denizi'nde, Bursa'ya bağlı bir ada olup Türkiye’nin en sıkı güvenlik önlemleriyle korunan cezaevi olarak biliniyor. 1999 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından bu cezaevi onun tutulduğu yer hâline geldi. Türkiye'nin en tehlikeli mahkûmlarının yer aldığı İmralı Cezaevi, ada konumu nedeniyle dış dünyadan izole edilmiş, ulaşımı ve iletişimi son derece kısıtlanmış bir yer olarak, yüksek güvenlikli bir hapishane özelliği taşıyor. Öcalan, burada müebbet hapis cezasını çekiyor.

ÖCALAN VE PKK'NIN FAALİYETLERİ TÜRKİYE'Yİ DERİNDEN YARALADI

Öcalan’ın terör örgütü, sadece Türkiye sınırları içinde kalmadı, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de de faaliyet gösterdi. PKK'nın uzantıları olan YPG ve PYD gibi yapılar, özellikle Suriye'deki iç savaş sırasında bölgede daha da güçlendi. Öcalan, bölgede kaos yaratarak ve terör faaliyetleriyle masumları hedef alarak, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmayı amaçladı.

Öcalan ve PKK’nın faaliyetleri Türkiye’yi derinden yaraladı, sadece can kaybına değil, bölgedeki köylerin boşalmasına, insanların yerinden edilmesine ve büyük bir ekonomik yıkıma yol açtı. Öcalan’ın eli kanlı geçmişi, terörle anılan karanlık bir dönemin simgesi olarak Türkiye tarihindeki yerini aldı.

TERÖRE VE TERÖRİSTLERE ASLA TAVİZ VERİLMEYECEK

Son zamanlarda MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’ı meclis kürsüsüne çağırma söylemi tartışmalara yol açtı. Bu iddialar, Türkiye’de büyük bir kaos ve tepkilere neden oldu. Terörist başının tekrar gündeme getirilmesi, halk arasında derin bir infial yaratırken, PKK'nın geçmişteki kanlı faaliyetleri bir kez daha hatırlatıldı. 

Toplum bu konuda son derece hassas ve devletin bu konudaki duruşu net: Teröre ve teröristlere asla taviz verilmeyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *