"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4250 %0.26
36,4232 %0.51
3.080.389 %-1.266
2.840,20 0,21
Ara
İşçi Haber Gündem Biyomedikal sektörünün aranan elemanları bu okulda yetişiyor

Biyomedikal sektörünün aranan elemanları bu okulda yetişiyor

Konya'nın ilk meslek okulu olma özeliğini taşıyan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yaklaşık 2 bin öğrenciyi sektörde aranan eleman olarak geleceğe hazırlıyor.

Konya Sanayi Mektebi adıyla 1901'de ilk öğrencilerini alan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2007'den itibaren Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı'nda tedavide kullanılan tıbbi cihazların bakımonarım, montaj ve tasarımını yapan öğrenciler yetiştiriyor.

Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ, okulun 1967-1968 eğitim öğretim yılından itibaren de mevcut yerleşkesine geldiğini, Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, ElektrikElektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalurji Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında eğitim verdiklerini söyledi.

Demirbağ, 1920 öğrenci ile eğitimöğretime devam ettiklerini belirterek, "Akşam lisemiz var, açık meslek lisesi, orada da 400'e yakın öğrencimiz geceleri gelip açık meslek lisesinde eğitimlerine devam ediyor. 2 bin 3002 bin 400 öğrenciyle eğitim yapıyoruz. 180 öğretmen, 35 personelimizle eğitimöğretime devam ediyoruz." dedi.

Öğrencilerin, mahalli yerleştirmenin yanı sıra Biyomedikal Teknolojileri, ElektrikElektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi alanlarında LGS puanı ile öğrenci aldıklarını anlatan Demirbağ, öğrencilerin 9. sınıftan itibaren alan eğitimlerine başladıklarını dile getirdi.

Demirbağ, 11 alanda 50'ye yakın dal olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin 12. sınıfta stajları var. İşletmelerle karşılıklı diyalog ve protokoller kapsamında öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Mezun olur olmaz, 456 bin lira gibi maaşlarla işe girmelerini sağlıyoruz. Birçok firmayla protokolümüz var. Bu yıl 300 öğrencimiz çeşitli işletmelere staja gidiyor. İşçi ihtiyacı olduğu zaman bize bildiriyorlar. Bu yıl yaptığımız bir örnek, İŞKUR, Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, okulumuz ve işletmeler karşılıklı çalışma yaptık. Mezun olan öğrencilerimizden iş isteyenlere 35 aylık kurslar süresince 3'er bin lira, daha sonrasında işletmeyle anlaşarak 45 bin lira gibi maaşlarla girmelerini sağladık. Buradan mezun olup 'Ben iş istiyorum.' diyen öğrencilerimizin hiçbirini boş bırakmadık."

Öğrencilerin ön lisans ve lisans programlarına da geçebildiklerini ifade eden Demirbağ, teknisyen unvanıyla mezun olan öğrencinin üniversite eğitimini tamamlayıp mühendis olabildiğini söyledi.

Milli olarak hastane cihazları üretmeyi amaçlıyorlar

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alan Şefi Ali Rıza Derin, alanın multidisipliner olduğunu vurgulayarak, öğrencilere elektronik, bilgisayar, makine ve sağlık içeren dersler verildiğini söyledi.

Derin, öğrencinin hasta ile etkileşimi olan her türlü cihazın bakımonarım işlerini yapabildiğini dile getirerek, "Öğrencimiz, buradan biyomedikal teknisyeni olarak mezun oluyor. Öğrencilerimiz diş üniti, cerrahi aspiratörler, ameliyat lambaları, yoğun bakım yatakları, diyaliz cihazları ve yaşam destek cihazları üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Yerli ve milli üretim üzerinde durduklarını vurgulayan Derin, "Bu bölümün kuruluş amacı da milli olarak hastane cihazları üzerinde üretim gerçekleştirebilmek. Hem üretim hem bakımonarım aşamalarında yer alabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Derin, öğrencilerin iş yeri açma belgesiyle de mezun olduklarını dile getirerek, mezun öğrencilerinin artık okuldan stajyer istediğini anlattı.

11. sınıf öğrencisi Efe Mustafa Kuyucu da sağlık alanına merakından dolayı Biyomedikal Teknolojileri Alanını tercih ettiğini belirterek, "Daha iyi bir eğitim alabileceğimi düşündüm. Cihazları tanıyoruz, hastaların ihtiyacı olan ürünleri üretiyoruz. Üniversite eğitimi almak istiyorum. Mühendis olmak istiyorum. Bu cihazların onarımını, montajını yapmak insanlara yardım etmek güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *