Volkswagen Group of America İcra Kurulu Başkanı Scott Keogh, Reuters Events Otomotiv Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, "Şüphesiz, bu sorun 2022'ye, en azından 22'nin ikinci yarısına kadar gidecek." Dedi.
Çip sıkıntısı, dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticilerini araç üretimini kısmaya yöneltti, ancak araç fiyatları arttıkça kârı da artırdı. Otomobil üreticileri, fren sensörlerinden hidrolik direksiyona ve eğlence sistemlerine kadar her şeyde çip kullanıyor.
Keogh, bu yılın dördüncü çeyreğinde sorunun hafifleyebileceğini, ancak sektörün hala araçlara yönelik pazar talebini karşılayamadığını da sözlerine ekledi.
Yakın gelecekte olası bir değişiklik, otomobil üreticilerinin otomobillerin ve kamyonların her bir parçasında ihtiyaç duyulan çip sayısını azaltmaya çalışacaklarını söyledi.
"Tarihsel olarak, çipler neredeyse sonsuzmuş gibi karar verdik, bu yüzden her modül bir çip, her pencere asansörü, her modülatör gerektiriyordu" dedi. "Araçları geliştirirken buna bakmanın yolları var, daha az çiple daha fazla modül yapabilir miyiz? Yapılabilir. Bunların hepsi baktığımız şeyler."
ABD hükümetinin ek çip fabrikalarının inşasını finanse etmesi gerektiği konusunda Keogh, bunu yapmanın milyarlarca dolar ve en az dört yıl alacağını söyledi. "Hükümete bir telefon almanın çip sıkıntısına çözüm olup olmadığını bilmiyorum."
Keogh, çiplerin mevcut zorluk olmasına rağmen, bir sonraki elektrikli araçlara ve onlara güç sağlamak için gereken pillere yönelik artan talep olacak.
VW'nin Tennessee, Chattanooga'daki tesisi pillerini SK Innovation'ın Georgia tesisinden alacak olsa da, Alman otomobil üreticisi bir sonraki EV dalgasını piyasaya sürmeye başladığında pillerle ilgili ek duyurular yapacak, dedi.
Bu haber "www.http://reuters.com" adresi referans alınarak yapılmıştır.