"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Çocuk istismarı, hayvan katliamı, tehdit!.. O örgüt yeniden ortaya çıktı

Çocuk istismarı, hayvan katliamı, tehdit!.. O örgüt yeniden ortaya çıktı

Cehennemin 31. Katı (C31K) isimli hayvanları katleden ve çocuk istismarında bulunduklarını ileri süren örgüt sosyal medyadan yeniden aktif oldu.

İŞÇİ HABER - MERVE ÇOBAN /

Türkiye'de sokak hayvanlarının nüfusu ile ilgili tartışmalar sürerken toplumdaki şiddet eğilimini gösteren gelişmeler de art arda geliyor. Sokak canlarını tartışırken çözümün vicdani çerçevede üretilmesi gerektiğini unutanlar sokaklarda yaşayan canlara yönelik şiddet eylemlerini ve toplu itlaf (yok etme) söylemlerini de desteklemeyi sürdürüyor.

HAKARETLER, ŞİDDET İÇERİKLERİ, HAYVANLARA İŞKENCE...

Ancak tüyler ürperten görüntüler ise Telegram'dan geliyor. Son yıllarda oldukça popüler olan Telegram'da yer alan bir "Cehennemin 31. Katı" isimli kanallarda ise kedilere ve köpeklere işkence yapılan anlara ait görüntüler de yer alıyor. Gruba ait farklı kanalları incelediğimizde ortaya çıkan görüntülerin ve yazışmaların büyük bölümüne ise içeriklerin dehşeti nedeniyle yer veremiyoruz.

Grubun çocuk istismarı itirafı ise tüyler ürpertiyor. C31K ismini kullanan suç örgütünün milli ve manevi değerlere yönelik saldırılar ile provokatif söylemlerde bulunduğu da görülüyor.

C5678

C7890

Kanal biraz incelendiğinde ise paylaşımların bununla sınırlı kalmadığı, kadınlara yönelik şiddet ile cinselliğin tetiklenmesi amaçlanan görüntüler de görülüyor. Atatürk'e yönelik hakaretler ile terör örgütlerini destekleyen provokatif paylaşımlar da grubun kanalları araştırıldığında ortaya çıkıyor. 

C6789

OCAK AYINDA OPERASYON YAPILMIŞTI

Ocak ayında ise Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu, kedilere eziyet ettikleri ve örgüt propagandası yaptıkları tespit edilen "C31K" isimli topluluğa yönelik İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Çorum ve Karabük'te operasyon düzenlenmiş ve 5 kişi gözaltına alınmıştı. 

Yakalanan şahıslar; Çocukların kullandığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak, nakletmek, ihraç etmek, suçlu ve suçluyu övmek, bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürmek ve suç işlemeye alenen tahrik etmek suçlarından tutuklanmıştı.

TELEFON NUMARASI DA PAYLAŞTILAR

Fakat söz konusu grupta açıkça telefon numarası paylaşılıyor, suç unsuru videolar dolaşıma sokuluyor. Ancak grupta bir çocuğa yönelik cinsel istismar videosunun paylaşıldığı bilgisi de yer alıyor. Pedofiliden hayvana eziyete çok sayıda suç unsurunun alenen itirafı bir köşede dursun topluluk 'tecavüz ve işkence' edilmesi için hayvanların kendilerine ihbar edilmesini istiyor, bunun için açıkça telefon numarası da paylaşıyor. 

Teelgram üzerinden açtıkları kanalları gizleyen ve değiştiren grubun suç faaliyetlerine aralıksız devam etmesi dikkat .çekiyor. 

C2345

ALİ YERLİKAYA DA HEDEF ALINDI

Öte yandan grupta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sokak hayvanlarının beslenmesiyle ilgili görev yapan HAYKADER başta olmak üzere çok sayıda kişi ve tüzel kişilik hedef gösterildi. Kanalda Bakan Yerlikaya'ya çeşitli suçlamalar yöneltildiği de görüldü. 

C3456

C12345

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *