"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün manevi mirası Savarona yatını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün manevi mirası Savarona yatını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 ay süren detaylı bakım, onarım ve tadilat işlemlerinin ardından, aslına sadık kalarak modernize edilen Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası olan Savarona yatını inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Savarona yatını ziyaret ederek yenileme çalışmalarının sonucunu yerinde inceledi. Yenileme sürecini yakından takip eden Erdoğan, yatın modernizasyonu hakkında bilgi aldı ve yenilenen bölümleri gözden geçirdi. Ziyarette Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da hazır bulundu.

Savarona'nın modernizasyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında, gemi 80 ton asbestten temizlendi ve makine, seyir, elektrik sistemleri yeniden yapıldı. İç güvertede kullanılan saclar, yakıt ve su sarnıçları da yenilendi. Ayrıca, yatın mobilyaları aslına uygun olarak restore edildi ve bakımları yapıldı.

Yapılan titiz tadilatların ardından, geminin seyir testleri başarıyla tamamlandı ve Savarona, tam yol testlerinde 17,2 knot hızla emniyetli bir şekilde seyir yaptı. Savarona, 17 Ağustos 2023 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Devlet Statüsüyle devredilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *