"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye'nin tekrar hortlatılmasına izin veremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye'nin tekrar hortlatılmasına izin veremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne dediler benim için? 'Muhtar bile olamaz' Bu manşetleri attılar. Ne oldu? Eski Türkiye'nin tekrar hortlatılmasına izin veremeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Elitist zihniyetin muhtarlarımızda vücut bulan halk iradesi karşısında diz çökmesi hiç kuşkusuz önemli bir kazanımdır. Çünkü muhtar demek millet demektir, sandık yani demokrasi demektir. Muhtarlar aynı zamanda demokrasi binamızın temel yapı taşlarındandır." dedi.

Seçim Sonuçları ve Demokrasi Vurgusu

Şişli'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Erdoğan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik etti. İstanbul ile 81 vilayetteki muhtarların tamamına samimi hizmetleri için teşekkür ettiğini belirten Erdoğan, ebediyete intikal eden muhtarları rahmetle yad etti. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde belediyelerle muhtarlıklarda da değişimler yaşandığını anımsatarak, "Türk demokrasisinin gücünü, olgunluğunu ve kapsayıcılığını son seçimlerde bir kez daha görmüş olduk." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, Gazze'deki Duruma Dikkat ÇEKTİ

Erdoğan, son bir yıldır Gazze'de süren, geçen ay Lübnan'a sıçrayan katliamları anlatmakta artık kelimeler çaresiz kalıyor. "50 bin masumun katilinin sorumlusu İsrail'in hukuk tanımaz işgal güçleridir ama İsrail hükümetine koşulsuz destek verenler de bu katliama ortaktırlar." dedi. Türkiye olarak zalimin hasmı, mazlumun hamisi olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde şehit düşen Hamas lideri Yahya Sinvar'a da Allah'tan rahmet diliyorum." diye ekledi.

Muhtarların Hakları ve Destek Projeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 22 yılda muhtarların güçlendirilmesi için birçok adım atıldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulduğunu, büyükşehir belediyelerinde Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlıkları ve diğer belediyelerde Muhtarlık İşleri Müdürlükleri kurulduğunu açıkladı. Ayrıca, muhtarların maaşlarının, sigorta primlerinin ve diğer özlük haklarının iyileştirildiğini belirtti. 2002 yılında muhtar aylığının 97 lira olduğunu, bugün ise 20 bin 285 lira olduğunu kaydetti.

Erdoğan, muhtarların ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılandığını ve muhtar hizmet binalarının inşasına devam ettiklerini ifade etti. Kadın muhtarların görev yaptığı yerlerdeki güvenlik kamerası ihtiyaçlarının karşılandığını da vurguladı.

Uluslararası Gelişmeler

Erdoğan, Suriye’deki iç savaş ve Ukrayna-Rusya çatışmaları gibi bölgedeki gelişmelere de değindi. Gazze’de ve Lübnan’da süren katliamların karşısında sessiz kalanları eleştirerek, "Gezi olaylarında bir ay boyunca Taksim'de kamp kuranların hiçbirini Filistin'de ve Lübnan'da göremedik" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin mazlumların yanında, zalimlere karşı durduğunu ve bu konuda kararlılık gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, "Zulmü alkışlamadık, zalime asla boyun eğmedik. Hakkı tutup kaldırmak için İslam aleminde ve tüm dünyada öne atılan daima biz olduk" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlardan "Türkiye Yüzyılı"nın inşası için destek beklediğini belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *