"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Temizlenmesi için çalışma yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Temizlenmesi için çalışma yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ndeki kılıçlı yemin olayına ilişkin, “Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kara Harp Okulları mezuniyet töreninde tartışmalara neden olan kılıçlı yeminle ilgili tepkisini dile getirdi.

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Geçenlerde bazı istismarcılar mezuniyet töreninde kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?” şeklinde konuştu. Ordunun içinde bulunmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, bu kişilerin süratle temizlenmesi için adımlar atıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, İmam Hatipler Kurultayı'ndaki konuşmasında imam hatip okullarının kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. "Bana ömrüm boyunca yaptığım tek bir eseri söyle deseler, imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak derim," dedi. Ayrıca, Türkiye’nin her alanda büyük başarılara imza attığını, ancak imam hatip olmanın kendisi için en değerli sıfat olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Filistinli aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini kınadı ve İsrail'in yayılmacı politikalarına dikkat çekti. Mısır ve Suriye ile işbirliği yaparak bu tehdide karşı dayanışma oluşturacaklarını belirtti.

Son olarak, Türk ordusunun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyduklarını ve ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *