"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Savunma Sanayii için destek paketi Meclis'e sunuldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Savunma Sanayii için destek paketi Meclis'e sunuldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Fonu'na destek amacıyla hazırlanan paketin Meclis'e sunulduğunu belirtti. Yılmaz, bu paketle birlikte savunma sanayiinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı ve "Tek bir kuruş bütçeden gitmeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yeni bir paketin, özellikle Savunma Sanayii Fonu'na destek amacı taşıdığını açıkladı. Yılmaz, bu paketin bütçeden bir kuruş bile harcamayacağını vurguladı ve tüm unsurların savunma sanayiinin güçlendirilmesine yönelik olacağını belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Yılmaz, ihracatı teşvik etmek amacıyla başlatılan İnovaLİG programının bu yıl 11'incisinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Programın 2014 yılında 460 başvuru ile başladığını, bu yıl ise 67 farklı ilden 2,302 firmanın katıldığını duyurdu.

Yılmaz, geçen yılın İnovasyon Şampiyonu olan 30 firmanın toplamda 6,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, ihracatçıları "Türk ekonomisinin akıncıları" olarak gördüklerini vurguladı. Ayrıca, yıl sonu ihracat hedefinin 264 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Yılmaz, Türkiye'nin İHA ve SİHA satışlarında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri haline geldiğini, dışa bağımlılığın yüzde 80'lerden yüzde 20'lere düştüğünü söyledi. Türkiye’nin, son 22 yılda ihracatını 36 milyar dolardan 262 milyar dolara çıkardığını belirterek, bu alandaki başarıların bölgesel gelişmelerin önemini ortaya koyduğunu ifade etti.

Yılmaz, ayrıca Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini ve iş dünyası için vize kolaylıklarının sağlanması yönünde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Ekonomi ve teknoloji alanındaki başarıların Türkiye'yi daha müreffeh ve güvenli bir geleceğe taşıyacağını belirten Yılmaz, yüksek teknoloji ihracatının payının arttığını da sözlerine ekledi.

Son olarak, yatırım taahhütlü avans kredisi ve diğer destek programları ile Türkiye'yi daha rekabetçi ve yenilikçi hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *