"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Didim'de kirli su deşarjı iddialarına belediyeden açıklama geldi

Didim'de kirli su deşarjı iddialarına belediyeden açıklama geldi

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nden denize kirli su boşaltıldığına dair iddialara açıklama getirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nden denize kirli su deşarj edildiğine dair iddialara yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, "Herhangi bir olumsuzluk veya mevzuata aykırılık kesinlikle söz konusu değildir," ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, arıtma tesisinden çıkan suyun sürekli izleme sistemi aracılığıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ilgili il müdürlüğü tarafından denetlendiği belirtildi. Ayrıca, 23 Eylül 2024 tarihinde yapılan denetimde herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediği vurgulandı.

Tesisten çıkan suyun deşarj kriterlerine uygun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Anlık sonuçlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İl Müdürlüğü'ne sürekli olarak otomatik olarak iletilmektedir," denildi.

Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Didim Atık Su Arıtma Tesisi'nden denize kirli su deşarjı yapıldığına dair ihbarlar üzerine bölgeden su numunesi almıştı. Balıkçıların avlandığı alanın deniz suyunun kahverengiye döndüğü gözlemlenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *