"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4863 %0.14
36,3982 %0.28
3.174.640 %1.269
2.863,95 0,95
Ara
İşçi Haber Gündem Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı II. Sivil Toplum Danışma Toplantısı başladı

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı II. Sivil Toplum Danışma Toplantısı başladı

ANKARA (AA) Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, "20142020 döneminde 200 milyon avroyu sivil toplum kuruluşlarının kullanması için ya da sivil toplum kuruluşları için hizmetler ve çalışmalar üretilmesi için kullanımı çerçevesinde AB ile anlaşmamızı tamamladık, sektör stratejimizi geliştirdik." dedi.

Özcan, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı II. Sivil Toplum Danışma Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını dolayısıyla uzun zamandır sivil toplum temsilcileriyle yüz yüze bir araya gelemediklerini kaydeden Özcan, "Sizlerle beraber temas ederek, konuşarak, aynı havayı soluyarak birlikte olabilmek hepimiz açısından gerçekten çok önemli, çok değerli." dedi.

Özcan, bugün yapacakları toplantıda daha çok sivil toplumun temsilcilerini dinleyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin 1999'da AB'ye aday ülke ilan edildiğini hatırlatan Özcan, "Aday ilan edildikten sonra 'Katılım Öncesi Mali Yardım'dan yararlanmaya başladık. 2002'de bu kaynaklar faal haline geldi. 20022014 döneminde elbette sivil toplum konusu aynı tarım gibi çevre gibi önemli konulardan bir tanesiydi ama ne yazık ki öncelikli bir sektör değildi, hatta bir sektör değildi. Çünkü sektör olarak tanımlandığınızda ülke olarak mutlaka çok yıllık bir uygulama stratejisi geliştirmeniz beklenir aynı zamanda tanımlanmış bir bütçeyle katılım öncesi mali yardımın içerisine koyabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Özcan, 2014'te yaptıkları çalışmaların dönüm noktası oluşturduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Biz katılım öncesi mali yardımın 20142020 döneminde sivil toplumu aynı çevre, enerji, ulaştırma, tarım gibi öncelikli sektör haline getirdik ve AB ile yaptığımız bu müzakereler kabul edildi. 20142020 döneminde 200 milyon avroyu sivil toplum kuruluşlarının kullanması için ya da sivil toplum kuruluşları için hizmetler ve çalışmalar üretilmesi için kullanımı çerçevesinde AB ile anlaşmamızı tamamladık, sektör stratejimizi geliştirdik." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) altında finanse edilen Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönemi ve Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı Altıncı Dönemi kapsamında STK'lerin birbirleriyle, kamu kurumlarıyla ve diğer paydaşlarla ortak çalışma kültürünü ve iş birliklerini geliştirmeyi amaçlayan II. Ulusal Sivil Toplum Danışma Toplantısı, Ankara'da bir otelde gerçekleştiriliyor.

Etkinlikte, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve ilgili birçok kamu kurumu temsilcisi, Türkiye'nin farklı illerinden toplantıya katılan birçok sivil toplum kuruluşuyla bir araya geliyor.

Toplantıda, "Hassas Gruplar", "İş Dünyası", "Sektörel İş Birliği ve Sosyal Girişimcilik", "Çevre, İklim, Gıda ve Enerji", "Kültür, Sanat", "Eğitim ve Gençlik" temalarında atölye çalışmaları düzenlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *