"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4465 %0.3
36,3032 %0.16
3.145.084 %3.851
2.837,00 0,09
Ara
İşçi Haber Gündem Dünya liderlerinden küresel planlama

Dünya liderlerinden küresel planlama

Liderler, yeşil teknolojiyi artırmaya yönelik küresel plan üzerinde anlaştı.

40'tan fazla dünya lideri, dünya çapında standartları ve politikaları empoze ederek temiz teknolojilerin alımını turbo şarj etmek için birlikte çalışacaklarını söylüyor.

Duyuru, Salı günü Glasgow'daki COP26 iklim zirvesinde yapılacak. İlk başta tarım ve elektrik dahil olmak üzere beş yüksek karbonlu sektör hedeflenecektir. Düşük karbon teknolojilerine küresel özel yatırımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Temiz teknolojiyi zorlamak için daha önce benzer uluslararası girişimlerde bulunulmuştu. Destekçileri, yatırımcılara yeşil teknoloji için küresel pazarların oluşturulacağına ve bunun iyi bir finansal bahis olduğuna dair güvence vermek istiyor.

Sonunda girişimin, emisyonları azaltmak için trilyonlarca dolarlık özel finansman çekilmesine yardımcı olacağı umulmaktadır. Planın ilk başta kapsayacağı beş sektör çelik, karayolu taşımacılığı, tarım, hidrojen ve elektriktir. Glasgow Atılımları olarak bilinen girişim, iklim düşünce kuruluşu e3g'den Nick Mabey tarafından alkışlandı.

Bana şöyle dedi: "Bunun potansiyel olarak gerçek gücü var. İklim değişikliğini müzakere salonlarından alıp gerçek ekonomiye taşıyor. Plan, ABD, Hindistan, AB ve - daha da önemlisi - Çin'den temsilcilerle birlikte Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson tarafından başlatıldı.

İmzacıların dünya ekonomisinin %70'inden fazlasını ve her bölgeyi temsil ettiği söyleniyor.

Yeşil işler: Yeni nesil işçiler

Büyük proje temiz enerji engelini kaldırmayı hedefliyor. Benzer bir yaklaşım, yasa koyucuların elektrikli ürünler üzerindeki verimlilik standartlarını istikrarlı bir şekilde artırdığı ve böylece daha az emisyon yaratarak çalıştıkları AB'de uygulanmaktadır.

En önemlisi, AB'ye ihracat yapmak isteyen firmaların aynı standartlara ulaşması gerekiyor - dünyanın bir yerindeki daha yüksek standartların başka bir yerde teknolojiyi etkileyebileceği kanıtlandı. Bu sürecin benimsenmesi ve "Glasgow Atılımları" ile büyük ölçüde genişletilmesi umulmaktadır.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson şunları söyledi: "Temiz teknolojiyi en uygun fiyatlı, erişilebilir ve çekici seçenek haline getirerek, şu anda en kirletici sektörlerdeki varsayılan tercih haline getirerek, dünyanın her yerinde emisyonları azaltabiliriz.

"Glasgow Atılımları bunu daha da hızlandıracak, böylece 2030 yılına kadar sadece emisyonları azaltmakla kalmayıp aynı zamanda daha fazla iş ve daha fazla refah yaratarak temiz teknolojilerin keyfini her yerde çıkarabilirsiniz."

Liderler, 2022'den başlayarak her yıl her sektördeki ilerlemeyi tartışmayı taahhüt ettiler. Bu çalışma, zengin ulusların düşünce kuruluşu Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yönetilen yıllık raporlarla desteklenecek.

 

Bu haber BBC'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *