"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Eşine duygusal şiddet uygulayan erkek boşanma davasında tam kusurlu sayıldı

Eşine duygusal şiddet uygulayan erkek boşanma davasında tam kusurlu sayıldı

Yargıtay, boşanma davasında eşine "duygusal şiddet" uygulayan erkeğin davranışlarını tam kusur olarak değerlendiren yerel mahkeme kararını onayladı.

Yargıtay, boşanma davasında eşine "duygusal şiddet" uygulayan erkeğin davranışlarını tam kusur olarak değerlendiren yerel mahkeme kararını onayladı. İzmir'de yaşayan bir kadın, evliliklerinin temelden sarsıldığını öne sürerek boşanma davası açtı. Kadın, kendi lehine ve çocukları için nafaka talep etti ve ayrıca 100'er bin lira maddi ve manevi tazminat talep etti.

Davalı erkek de kadına karşı boşanma davası açarak, eşinin davasının reddini ve kendi lehine 80 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat talep etti. Yerel mahkeme, boşanma davasında erkeğin ailesinin baskılarına, eşine yapılan hakaretlere sessiz kalmasının "duygusal şiddet" olduğunu vurguladı.

Mahkemenin Değerlendirmesi

Yerel mahkeme, erkeğin eşini ailesiyle görüştürmemesi, huzursuzluk çıkarması ve "inceldiği yerden kopsun, çocuğu bırak git" gibi söylemleriyle duygusal şiddet uyguladığını belirtti. Mahkeme, erkeği tam kusurlu bularak tarafların boşanmalarına hükmetti. Ayrıca, kadın ve çocuk lehine nafaka ile kadına maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Eşine duygusal şiddet uygulayan erkek tam kusurlu sayıldı - Lider Bursa:  Bursa Haber ve Bursaspor Son Dakika Haberleri

İstinaf Süreci ve yargıtay'ın onayı

Yerel mahkemenin belirlediği nafaka ve tazminat miktarlarının az bulunması üzerine, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi kadın ve çocuk yararına nafakayı artırdı. İstinaf kararı doğrultusunda, kadın için maddi ve manevi tazminat da artırıldı.

İstinaf kararına karşı yapılan temyiz başvurusu sonucu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Bölge Adliye Mahkemesi kararını onadı. Daire, kararında "Hukuk kurallarının somut olaya uygulanmasında bir isabetsizlik bulunmadığı" ifadesine yer vererek yerel mahkeme kararının geçerliliğini korudu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *