"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem FIFA'dan Ukrayna'ya milyon dolarlık yardım

FIFA'dan Ukrayna'ya milyon dolarlık yardım

Savaşın devam ettiği Ukrayna'ya yardımlar yağmaya devam ediyor. FIFA da Ukrayna için 1 milyon dolarlık bir bağış yapacaklarını duyurdu.

Geçtiğimiz aydan beri Rusya'nın saldırısı altında bulunan Ukrayna'ya yardımlar devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden ve yüksek kurumlardan ülkeye destek yağıyor. Son olarak Fédération Internationale de Football Association (FIFA) da Ukrayna'ya yapacağı milyon dolarlık yardımı duyurdu.

1 Milyon Dolar

FIFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada "Yaşanan savaş karşısında Ukrayna halkını destekleyerek üstümüze düşen görevi yapmak istiyoruz. FIFA, Ukrayna ve bölfedeki futbol camiasıyla iş birliği içinde gerekli yardımları yapmaya hazır" ifadelerini kullandı.

FIFA Vakfı, Ukrayna halkı için 1 milyon dolar bağış yapacağını belirtti. Aynı zamanda savaş mağdurları için insani yardımlar da Ukrayna Futbol Federasyonu'na ulaştırıldı.

Ukrayna'da Son Durum

06.07: Avustralya hükümeti, Ukrayna'ya yapılan askeri ve insani yardımları toplam 156 milyon Avustralya dolarına (Yaklaşık 115,7 milyon Amerikan doları) yükselttiğini duyurdu.

04.40: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin, ülkedeki geniş çaplı savaşı göz önünde bulundurarak, sıkıyönetim dönemi boyunca bazı siyasi partilerin faaliyetlerini askıya almaya karar verdiğini belirtti.

02.27: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesindeki savaştan sorumlu olanların, İsviçre'deki banka hesaplarının dondurulmasını istedi.

01.24: Ukrayna'nın, Belarus ile arasındaki demir yolu bağlantısının sonlandırıldı.

00.27: Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, ülkesinde Rus ordusu mensubu 562 savaş esirinin bulunduğunu duyurdu.

Gün geçtikçe kızışan savaşta Ukrayna'ya destekler artarken Rusya'ya ve Rus vatandaşlara uygulanan yaptırımlar da devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *