"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4789 %-0.01
36,2226 %-0.04
3.393.466 %4.115
2.960,82 -0,04
Ara
İşçi Haber Gündem G20, 2022 ortasına kadar dünyanın %70'inin aşılanmasını istiyor

G20, 2022 ortasına kadar dünyanın %70'inin aşılanmasını istiyor

G20'nin sağlık ve maliye bakanları aşılanma ve ileriye dönük olarak salgınlarla mücadele için bir görev gücü oluşturacaklarını açıkladı.

Cuma günü, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin (G20) maliye ve sağlık bakanları, dünya nüfusunun %70'inin 2022 ortasına kadar COVID-19'a karşı aşılanmasını sağlamak için adımlar atacaklarını ve gelecekteki salgınlarla mücadele için bir görev gücü oluşturacaklarını söyledi.

ABD ve Endonezya tarafından önerilen ayrı bir finansman tesisi üzerinde anlaşmaya varamadılar, ancak görev gücünün pandemiye hazırlık, önleme ve müdahaleyi artırmak için fonları harekete geçirme seçeneklerini araştıracağını söyledi.

"2022'nin sonuna kadar tüm ülkelerde nüfusun en az yüzde 40'ının ve 2022'nin ortasına kadar yüzde 70'inin aşılanması şeklindeki küresel hedeflere doğru ilerlemeye yardımcı olmak için aşıların ve temel tıbbi ürünlerin arzını artırmaya yardımcı olacak adımlar atacağız. G20 bakanları, gelişmekte olan ülkelerdeki girdileri ve ilgili arz ve finansman kısıtlamalarını ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Önceki hedef, 2022 sonbaharına kadar dünya nüfusunun %70'ini aşılamaktı.

''Pandemi önleme, hazırlık ve müdahale ile ilgili konularda diyaloğu ve küresel işbirliğini geliştirmeyi, deneyimlerin ve en iyi uygulamaların değişimini teşvik etmeyi, Maliye ve Sağlık Bakanlıkları arasında koordinasyon düzenlemelerini geliştirmeyi, toplu eylemi teşvik etmeyi amaçlayan bir G20 Ortak Finans-Sağlık Görev Gücü oluşturuyoruz. Sınır ötesi etkiye sahip acil sağlık durumlarını değerlendirmek, ele almak ve kaynakların etkin yönetimini teşvik etmek, "dedi.

Bakanlar, COVID-19 salgınının dünyanın müdahalesini koordine etme yeteneğinde önemli eksiklikler ortaya çıkardığı için yeni organı kurduklarını söyledi. Özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde güvenli, uygun fiyatlı, kaliteli ve etkili aşılara, terapötiklere, teşhislere ve kişisel koruyucu ekipmanlara erişim sağlamak için "tüm işbirliği çabalarını" destekleme sözü verdiler.

Aşı hedeflerine ulaşmak için, tedarik ve finansman üzerindeki kısıtlamaları ortadan kaldırırken, gelişmekte olan ülkelerde aşıların ve temel tıbbi ürünlerin ve girdilerin arzını artırmak için çalışacaklarını söylediler, ancak belirli bir ayrıntı vermediler.

Ayrıca Güney Afrika, Brezilya ve Arjantin'de yeni kurulan mRNA Merkezleri gibi çeşitli bölgelerdeki gönüllü teknoloji transfer merkezleri aracılığıyla ve ortak üretim ve işleme düzenlemeleri yoluyla tedarik zincirlerinin dayanıklılığının artırılması çağrısında bulundular.

Gönüllü bir mRNA teknoloji transferi çağrısı, başlangıçta Güney Afrika ve Hindistan tarafından önerilen ve şimdi Amerika Birleşik Devletleri tarafından savunulan COVID-19 aşıları ve tedavileri üzerindeki fikri mülkiyet haklarından geçici olarak feragat edilmesi fikri hakkındaki konuşmaların dünyada takılıp kalması anlamına geliyor.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, G20'nin patentleri tartışmadığını söyledi.

Scholz zirvenin oturum aralarında gazetecilere verdiği demeçte, "Dünya çapında çok sayıda aşımız var, ancak gerçek şu ki dünyada aşılananların payının çok düşük olduğu alanlar var."

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *