"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2542 %-0.07
37,0898 %0.27
2.291.722 %0.509
3.012,94 0,67
Ara
İşçi Haber Gündem Hamas lideri Heniyye'nin son çağrısı Ayasofya'da yankılandı

Hamas lideri Heniyye'nin son çağrısı Ayasofya'da yankılandı

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda toplandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramadan önce Filistinlilere destek için yaptığı çağrı, İstanbul'da büyük bir yankı buldu.

İsrail'e tepki göstermek ve Gazze'ye destek vermek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda toplanan kalabalık, kentin farklı bölgelerinden gelerek alana ulaştı. Eminönü, Gülhane Parkı ve Küçükayasofya çevresindeki cadde ve sokaklarda büyük bir yoğunluk oluştu.

Miting sırasında kalabalık, Ayasofya Meydanı'ndan çevredeki cadde ve sokaklara taştı. Türk ve Filistin bayrakları ile Kelime-i Tevhid flamaları ve kefiyeler taşıyan vatandaşlar, Filistin'in özgürlüğü için çeşitli sloganlar attı. "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil ABD Filistin'den defol", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganlarıyla İsrail'e karşı tepkilerini dile getirdiler.

Türkçe, Arapça ve İngilizce dövizlerde "Gazze'de soykırım var", "İsrail soykırımı durdur", "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" gibi ifadeler yer aldı.

Özgür Kudüs Platformu ve Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüleri, Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Meydanı'na kadar yürüyüş düzenleyerek suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin posterlerini taşıdılar. Yürüyüş nedeniyle Sultanahmet bölgesinde tramvay seferleri durdurulurken, bazı yabancı zincir restoranların önünde güvenlik önlemleri alındı. Kalabalık bu restoranların önünde ıslık çalarak protesto gerçekleştirdi.

Yürüyüşe katılan topluluk, Ayasofya Meydanı'ndaki diğer grupla buluşarak eylemi sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *