"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,3349 %-0.02
36,4963 %-0.02
3.337.040 %-1.119
3.033,69 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem İletişim Başkanı Altun: Suriye'nin inşasında Türkiye olarak elimizden geleni yapacağız

İletişim Başkanı Altun: Suriye'nin inşasında Türkiye olarak elimizden geleni yapacağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Suriye'nin geleceğinde aktif rol oynayacağını belirterek, tüm etnik ve dini grupların dahil olacağı huzurlu bir Suriye için Türkiye'nin katkı sağlama kararlılığını vurguladı. Ayrıca, küresel medya düzeninin hakikat krizini derinleştirdiğini söyleyen Altun, Türkiye'nin uluslararası barışa katkılarını da gündeme getirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye Yüzyılı: İletişimin Yüzyılı" temasıyla düzenlenen **"2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı"**na katıldı. Altun burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda önemli iletişim projesini hayata geçirdiğine dikkat çekti ve iletişim alanındaki başarıların Türkiye’nin global markasını güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin dış politikasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’de Türkiye’nin Rolü: Barış ve İstikrar

İletişim Başkanı, Suriye’deki mevcut durumu değerlendirerek Türkiye’nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve üniter yapısını koruma konusundaki kararlılığını yineledi. Altun, "Bundan sonraki süreçte de tüm etnik, dini ve mezhebi grupların dahil olacağı demokratik, çoğulcu, huzurlu ve müreffeh bir Suriye'nin inşa edilmesinde Türkiye olarak elimizden geleni yapacağız" açıklamasını yaptı.

Suriye'deki son gelişmelerin Türkiye'nin insani dış politikasıyla uyumlu olduğunu belirten Altun, bölgedeki terör yapılanmalarının ortadan kaldırılması için Türkiye'nin katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin insani diplomasi anlayışını ön plana çıkararak, Suriye halkı için daha iyi bir gelecek sağlamak adına çaba harcadığını ifade etti.

Fahrettin Altun, küresel medya düzeninin, toplumlar arasında "gerçekle yanılsama" arasındaki çizgiyi giderek belirsizleştirdiğini belirtti. Küresel medya kartellerinin, uluslararası adaletsizliği destekleyen içerikler ürettiğine dikkat çeken Altun, bu yapıları kınayarak, "Gazze'deki soykırımı tüm dünyaya aktarmak için hakikat nöbeti tutan gazetecilerin sesini kısma çabalarını" eleştirdi.

Altun, "Haklının değil, güçlünün yanında duran küresel bir sistemle karşı karşıya olunduğu" belirterek, dünyanın birçok bölgesinde yaşanan zulüm ve adaletsizliklere karşı Türkiye'nin adalet arayışını sürdürdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin Uluslararası Barışa Katkıları

Altun, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin insanlık ve adalet meselesi olduğunu vurguladı. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşanan dramı dünya kamuoyuna duyurmak için Türkiye’nin tüm medya kuruluşlarının büyük çaba sarf ettiğini belirten Altun, Türkiye'nin Filistin halkına yönelik insani yardımlarının devam ettiğini ifade etti. Ayrıca Altun, Türkiye'nin sadece Suriye ve Filistin’de değil, dünyanın dört bir yanında barış ve istikrar için aktif bir diplomasi izlediğini belirtti. Öne çıkan başarılar arasında, Etiyopya ve Somali arasındaki ihtilafın Türkiye’nin arabuluculuğuyla çözüme kavuşturulması ve Rusya-Ukrayna savaşında tahıl krizinin önlenmesi yer aldı.

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye'nin dünya çapında "barışçıl ve adalet temelli" bir diplomasi yürüttüğünü, bu sayede küresel krizlerin çözümünde etkin rol oynadığını belirtti. İletişim Başkanlığı, dezenformasyonla mücadeleyi öncelikli hedeflerinden biri olarak kabul etmekte. Altun, Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin yürüttüğü yoğun çalışmalar sayesinde Türkiye'ye karşı üretilen 2 binin üzerinde yalan haberi ve kara propaganda girişimini bertaraf ettiklerini açıkladı.

“Dezenformasyonla Mücadele”nin kurumsal bir alan haline gelmesi için gerekli adımların atıldığını ve ilerleyen süreçte bu alanda daha fazla etkinlik göstereceklerini ifade ederek, Türkiye'nin dijital bağımsızlık yolunda önemli adımlar attığını belirterek, yerli ve milli yazılım projelerine öncelik verdiklerini vurguladı. Ayrıca, 16 yapay zeka katılımcısının çalıştaya dahil edilerek, iletişim alanındaki tematik istişarelere katkı sunacağı müjdesini verdi.

Altun, "Türkiye İletişim Modeli" çerçevesinde uluslararası alanda etkili bir iletişim stratejisi yürütüleceğini belirtti. Uluslararası alanda güçlü bir etkileşim ağı kurarak, Türkiye'nin stratejik iletişim çalışmalarını daha da derinleştireceklerini ifade etti. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın "Daha adil bir dünya mümkün" çağrısının küresel çapta yankı bulması için büyük çaba sarf edilecek.