"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem İstanbul Enerji A.Ş’de maaş krizi: İşçiler geçim sıkıntısı çekiyor

İstanbul Enerji A.Ş’de maaş krizi: İşçiler geçim sıkıntısı çekiyor

İBB'nin önemli iştiraklerinden biri olan İstanbul Enerji A.Ş, son dönemde işçilerin maaşlarının ödenmemesiyle gündemde. İşte, krizin iç yüzü...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli iştiraklerinden biri olan İstanbul Enerji A.Ş., son dönemde işçilerin maaşlarının ödenmemesiyle gündemdeki yerini koruyor.

Bu sorunun en büyük mağdurları, aylardır emeklerinin karşılığını alamayan işçiler. Hayat pahalılığı ve artan yaşam maliyetleri altında ezilen işçiler, maaşlarının ödenmemesi sebebiyle geçim sıkıntısı çekiyor. Ev kiralarını, faturalarını ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar.

MALİ KRİZİN ARKASINDA NE VAR?

İstanbul Enerji A.Ş.'nin bu mali krizinin ardında yönetimsel sorunlar ve finansal planlama eksiklikleri mi yatıyor? Yoksa bu durum, daha geniş kapsamlı ekonomik sıkıntıların bir işareti mi? Bu soruların cevapları, hem işçiler hem de kamuoyu açısından büyük merak konusu haline geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden itibaren bu tür sorunların ciddi şekilde arttığına dair eleştiriler yüksek sesle dile getiriliyor. İmamoğlu yönetiminin mali politikalarının başarısız olduğu, kaynakların yanlış yönetildiği ve önceliklerin yanlış belirlendiği iddia ediliyor. Kriz yönetimindeki yetersizlik, belediye bünyesindeki pek çok kuruluşun mali yapısını olumsuz etkiliyor.

DİKKAT ÇEKEN İDDİA: İŞÇİ MAAŞLARI KOÇ GRUBU BANKALARDA FAİZDE Mİ?

Ekrem İmamoğlu'nun en büyük sponsoru olarak bilinen Koç Grubu, İmamoğlu seçildikten sonra işçi maaşlarının Koç Grubu'na ait bankalara taşınması iddialarıyla adeta gündeme oturmuştu. Bu iddialar, belediyenin finansal politikalarının işçileri mağdur edecek şekilde yapılandırıldığına dair endişeleri artırıyor.

İBB yönetiminin, işçi maaşlarını geç ödemesinin bir sebebi olarak bankaların verdiği yüksek faizlerden faydalanmak için maaşları bankada bekletmesi iddiaları da gündemdeki başka bir endişe konusu.

SPONSORLAR İŞÇİLERİN MAAŞLARINI ÖDEMİYOR MU?

Geçtiğimiz haftalarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Paris 2024 Olimpiyatları için Paris’e yaptığı ziyaret ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte gerçekleştirdiği lüks Paris gezisi tepkilere yol açmıştı. İBB, tanıtım adı altında Paris'teki ‘Palais Galliera' müzesini kiralayıp bir hafta için 249 bin euro ödemişti. CHP yetkilileri, konaklama giderlerinin sponsorlar tarafından karşılandığını belirtse de bu açıklamalar, tepkileri yatıştırmaya yetmemişti. 

Öte yandan sponsorların büyük etkinliklerin ücretini karşılamasına rağmen, işçilerin maaşının ödenmiyor oluşu da kafalarda soru işareti bırakıyor.  

İSTANBUL ENERJİ A.Ş'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Maaşlarını alamayan işçiler, haklarını aramak için çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçilerin talepleri net: Emeklerinin karşılığını almak ve insanca yaşamak istiyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Enerji A.Ş. yönetiminin bu krize bir an önce çözüm bulması ve kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapması gerekiyor. Krizin derinleşmemesi ve daha fazla işçinin mağdur olmaması için acil adımlar atılmalı. İşçilerin emeklerinin karşılığını alması, hem onların hem de ailelerinin yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor ve sorunun çözümü acil bir ihtiyaç olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *