"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem İstanbul'da Filistin için yüzlerce kişi sokağa çıktı: Soykırımcı İsrail hesap verecek!

İstanbul'da Filistin için yüzlerce kişi sokağa çıktı: Soykırımcı İsrail hesap verecek!

Filistin Eylem Komitesinin çağrısıyla AKM önünde toplanan binlerce kişi, "Filistin direnişi kazanacak" sloganları eşliğinde yürüyüş düzenleyerek, İsrail'in saldırılarını protesto etti ve uluslararası destek talep etti.

Filistin Eylem Komitesi'nin çağrısıyla AKM önünde toplanan binlerce kişi, "Filistin direnişi kazanacak, soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek" yazılı pankartlar açarak güçlü sloganlar attı. Kalabalık, "Her yer Filistin, her yer direniş" ve "Soykırımcı İsrail hesap verecek" gibi ifadelerle desteklerini dile getirdi.

Ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail askerleri tarafından katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin fotoğraflarının bulunduğu flamalarla yürüyüşe geçen grup, İnönü Caddesi boyunca ilerledi. Cadde üzerinde Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde durarak bu ülkeye de protesto gerçekleştirdiler.

Dolmabahçe'de yürüyüşü tamamlayan grup adına açıklama yapan Gülyeter Aktepe, Filistin halkının meşru direnişini selamladıklarını ifade etti. Aktepe, emperyalist güçlerin Filistin topraklarına yerleştirdiği ırkçı, siyonist rejimin uzun yıllardır Filistinlileri topraklarından sürdüğünü, öldürdüğünü ve kaynaklarını yağmaladığını vurguladı.

ABD ve Batı Avrupa'nın, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara askeri ve siyasi destek sunduğunu belirten Aktepe, "Dünyanın en gelişmiş teknolojisiyle donatılmış İsrail ordusu, sömürü ve abluka altında yaşayan halkların direnişini kırmakta zorlandıkça daha da vahşileşiyor. Filistin, Lübnan, Yemen, Suriye ve İran'da kan dökmeye devam ediyor" dedi. Aktepe, on binlerce insanın bu güçlerin kalıcılığı için öldürüldüğünü, milyonlarca insanın ise açlık ve ölüm tehdidi altında yaşadığını aktardı.

Aktepe, soykırımcı İsrail’i kınamanın yeterli olmadığını, bu işgalci devletin tamamen tecrit edilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamanın ardından kalabalık dağıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *