"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2880 %0.08
36,9857 %-0.09
2.262.093 %-1.524
2.998,70 -0,97
Ara
İşçi Haber Gündem İzmir'deki ikinci Seçil Erzan vakasında gelişme: Parayı nereye harcadığını itiraf etti

İzmir'deki ikinci Seçil Erzan vakasında gelişme: Parayı nereye harcadığını itiraf etti

İzmir'de, yüksek kar vaadiyle 10 kişiyi 300 milyon TL dolandırdığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp parayı nereye harcadığıyla ilgili itirafta bulundu.

İzmir'de, yüksek kar vaadiyle 10 kişiyi 300 milyon TL dolandırdığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp (48), intihar girişiminin ardından tedavi gördüğü psikiyatri servisinden taburcu olup gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Özalp, müşterilerini inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve obezite ile estetik ameliyatları için çok para harcadığını itiraf etti.

Kendisinin bataklığa saplandığını söyleyen Özalp, çıkmaya çalıştıkça daha çok battığını öne sürerek, “Bataklığa saplandım. Çıkmaya çalıştıkça da daha da battım. Bunun sebebi de döviz ve altın kurundaki dalgalanmalardır. Böyle olunca müşterilerimin de paralarını çekme istekleri arttı ve ben de işin içinden çıkamadım. Parasını çekmek isteyen müşterimin talebini başka bir müşterimden karşılamaya çalıştım. Şikayetçilerin de paraları böyle böyle eridi gitti." dedi.

NE OLMUŞTU?

Denizbank Bornova Şubesi'nde, yeni bir Seçil Erzan vakası yaşandı. Şubede meydana gelen olayda, Hatice Özalp'in, Karşıyaka Spor Kulübü ve iş dünyasından toplam 10 kişiden yüksek kar vaadiyle yaklaşık 300 milyon TL topladığı belirtildi. Ancak bu paraları yatırım amaçlı kullanmak yerine, döviz bürosu sahibi Serkan Çelik'e gönderdiği iddia edildi. Çelik, paraları altına ve dövize çevirdiğini ve Özalp'e geri verdiğini söylese de tutuklandı.

Polis ekipleri, Özalp hakkında 27 Haziran'da gözaltı kararı çıkardı. Ancak Özalp, çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. İzmir Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Özalp, psikiyatri servisinde yatarak tedavi gördü. Tedavisi tamamlanan Özalp, gözaltına alındı ve 12 Temmuz'da tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da gözaltına alındı. Her iki kişi de suçlamaları reddetti ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Ayrıca Özalp ve Serkan Çelik'in mal varlıklarına el konuldu.

Hatice Özalp, ifadesinde, aile içinde yaşanan ticari başarısızlıklar ve borç baskısıyla çaresizlik içinde olduğunu belirtti. Özalp, babasının vefatından sonra aile borçlarını kapatmaya çalıştığını ancak döviz ve altın işlemlerindeki kur dalgalanmaları nedeniyle başarılı olamadığını dile getirdi. Müşterilerini inandırmak için gerçek dışı belgeler düzenlediğini itiraf eden Özalp, paraları müşterilere iade etmek üzere kullandığını ancak son dönemde ödeme sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

Özalp, bankadaki hesap cüzdanlarını evinde bastığını ve imzaları kendisinin attığını belirtti. Kendi sağlığı için obezite ve estetik ameliyatları için çok para harcadığını söyledi. Olayın ortaya çıkmasıyla büyük utanç duyduğunu ve intihar girişiminde bulunduğunu dile getiren Özalp, hala kendisine gelemediğini ifade etti.

Özalp, Karşıyaka döviz bürosu sahibi Serkan Çelik'in masum olduğunu savunarak, onun bu olaylardan haberi olmadığını ileri sürdü. Özalp, Çelik'in uzun süredir tanıdığı bir dostu olduğunu ve müşterilere yardımcı olduğunu ancak dolandırıcılık faaliyetlerinde onun rolü olmadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *