"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Kart sahipleri dikkat: Bu durumlarda ATM’lerde kartınız yutulabilir!

Kart sahipleri dikkat: Bu durumlarda ATM’lerde kartınız yutulabilir!

Dolandırıcılara karşı harekete geçildi. Artık ATM'lerde şüpheli işlem yapanların kartları yutulacak. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ATM'lerde ve mobil uygulamalarda radikal değişiklikler yapıyor. Yapılan değişiklerde en öne çıkan iki değişiklik ise ATM'lerde kart yutma özelliği ve yeni işlem menüsü.

Son dönemde ATM'lerde yeni bir işlem seçeneği görülmeye başlandı, EFT, havale ve FAST gibi dijital para transfer yöntemlerine ek olarak bu yeni özellik sayesinde dolandırıcılık yapan kişilerin banka kartlarını yutulacak. EFT, havale ve FAST'a ek olarak ATM'lerde yeni bir işlem menüsü devreye alındı. Bu menüde "Hesap Bilgilerini Güncelle" ve "Şifre Değiştir" gibi işlemler yapılıyor. Ancak kullanıcılar, bu işlemleri internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden de gerçekleştirebiliyor.

Son günlerde ATM'lerde yapılan güncellemelerle birlikte, dolandırıcılık önleme amaçlı kart yutma özelliği devreye alındı. Bu yenilikle birlikte, şüpheli işlemlerin önlenmesi ve bankacılık sisteminin güvenliği artırılıyor. İşte ATM kartınızın yutulabileceği durumlar:

  • Şifrenin üç kez yanlış girilmiş olması: Kartınızın şifresini üç kez yanlış girmeniz durumunda, güvenlik önlemi olarak kartınız yutulabilir. Bu sayede, çalınmış veya kaybolmuş kartların kullanılmasının önüne geçilir.
  • Kartın borç nedeniyle iptal edilmesi: Borcunuz nedeniyle bankanız tarafından kartınızın iptal edilmesi durumunda, ATM kartınız yutulabilir.
  • Kartın son kullanma tarihinin geçmiş olması: Son kullanma tarihi geçmiş bir kart ile işlem yapmaya çalışmanız durumunda, ATM kartınız yutulabilir.
  • ATM'de teknik bir arıza meydana gelmesi: Nadir de olsa, ATM'de teknik bir arıza meydana gelmesi durumunda kartınız yutulabilir.
  • Kart için kayıp veya çalıntı ihbarında bulunulması: Kartınızın kaybolduğunu veya çalındığını bankanıza bildirmeniz durumunda, kartınız yutulabilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *