"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Kayseri’nin geleneksel ikramları tartışma yarattı: Başkan Büyükkılıç noktayı koydu

Kayseri’nin geleneksel ikramları tartışma yarattı: Başkan Büyükkılıç noktayı koydu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve bazı milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte ortaya atılan "sucuk partisi yapıldığı" iddialarıyla ilgili konuştu. Büyükkılıç, “Bakanlarımızın sucuk ikramı sırasında ağzına bir lokma dahi almadıklarını hep birlikte gördük.” diyerek, iddiaları yalanladı.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni'nde yapılan açıklamada, Büyükkılıç, bu tür etkinliklerde Kayseri’nin meşhur lezzetleri olan "sucuk, pastırma ve mantı"yı tanıtmak amacıyla ikramlarda bulunduklarını belirtti. 

Büyükkılıç, Ahilik Haftası kapsamında düzenlenecek program öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu tören sırasında "mangal partisi yapıldığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakan Bak ve eski Milli Savunma Bakanı Akar’ın da törene katılım sağladığını ifade eden Büyükkılıç, "Bakanlarımızın sucuk ikramı sırasında bir şey yemediklerini hep beraber gördük. Eğer aksini iddia eden varsa, getirsin kamerayı, izleyelim ve hep beraber 'haklıymış' diyelim," dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak geçen hafta üç büyük etkinlik düzenlediklerini ve bu etkinliklerde şehrin ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı. Kayseri’nin ünlü lezzetlerinin ikram edilmesinin, şehrin tanıtımı için önemli olduğunu belirten Büyükkılıç, bu tür etkinliklerin Kayseri’nin gastronomik değerlerine dikkat çektiğini ifade etti.

"KAYSERİ DENİLİNCE AKLA SUCUK, PASTIRMA, MANTI GELİR"

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni'nde sucuk ikram edilmesinin altını çizen Büyükkılıç, Kayseri'nin geleneksel lezzetlerini hatırlatarak şunları ekledi: 

"Her açılışımızda olduğu gibi hem Kayseri'mizin ürünlerini tanıtmak hem de ikramda bulunmak amacıyla sucuk ikram ettik. Sucuk ikramı sırasında Bakanlarımızın ağzına bir lokma dahi almadıklarını hep beraber gördük. Bunun aksini iddia eden varsa getirsin kamerayı orada görelim, hep beraber 'haklıymış' diyelim. Daha sonra yine hatırlanacağı üzere Alzheimer merkezimizin temel atma merasimine katılan vatandaşlarımıza da sucuk ve tatlı ikram ettik. Dün de yine Kayseri'mizde on binlerce vatandaşımızın katıldığı uluslararası yarı maraton yarışmaları yapıldı. Orada da Cumhuriyet Meydanı'nda tüm katılımcılara yine aynı şekilde sucuk ikram ettik. Amacımız nedir? Kayseri denilince akla ne gelir? Sucuk, pastırma ve mantı gelir. Yani leblebi ikram edecek halimiz yok. O açıdan böyle bir anlayışla tüm etkinliklerimizde aşağı yukarı bu çalışmaları yapıyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *