"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Kilis’e havan mermisi düştü! Bölgede yangın çıktı: MSB'den açıklama geldi

Kilis’e havan mermisi düştü! Bölgede yangın çıktı: MSB'den açıklama geldi

Suriye tarafından gelen iki havan topu Kilis sınırına düştü. Bölgede yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA), top ve tank atışlarıyla karşılık verdiği iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Kilis'teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştü. Güvenlik kaynakları Suriye tarafından gelen roketin mayınlı araziye düştüğünü belirtti. Olay sonrası bölgede alevler yükselmeye başladı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düştü ve yangın çıktı.

Kilis’e Havan Mermisi Düştü Tsk Karşılık Veriyor 1

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

Bölgede çıkan yangının ardından Suriye tarafında çatışma sesleri duyuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin anında havan toplarının geldiği bölgeyi ateş altına aldığı iddialarına yönelik Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) açıklama geldi.

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki çatışmalarda dahli olmadığını bildirdi.

ÇATIŞMA İDDİASI YALANLANDI

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, bölgede çatışma olduğu iddiası yalanlandı. Yapılan açıklamada "Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" ifadeleri kullanıldı. 

DMM'DEN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz." denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *