"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Gündem Kocaeli'nde korkutan yangın! Müdahaleler sürüyor

Kocaeli'nde korkutan yangın! Müdahaleler sürüyor

Kocaeli'nde meydana gelen olayda Gebze ilçesinde bulunan bir palet fabrikasında yangın çıktı. Yangın sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yangın ekiplerinin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından alevler akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına alındı.

Saat 13.30 sularında Gebze ilçesine bağlı Balçık Köyü Mahallesi Molla Fenari yolunda bulunan bir palet fabrikasında yangın çıktı. Çalışanların dumanları fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye AFAD, Kocaeli ve ilçeleri ile Organize Sanayi Bölgesi’nin çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İlk belirlemelere göre yangında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Ancak, sonrasında yangından 1 itfaiye erinin etkilendiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Neden çıktığı bilinmeyen yangına müdahaleler sürerken, yükselen dumanlar bölgenin her yerinden görüldü. Bölgenin bitişiğinde bulunan akaryakıt istasyonuna sıçramasından korkulan yangına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 45 araç ve 124 personelle müdahale edildiği duyuruldu.

Takviye ekiplerinde katıldığı söndürme çalışmaları ekiplerin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına almasıyla sonuçlandı. 

Kaymakam Özyiğit, yangında ölen ya da ağır yaralanan kimsenin olmadığının altını çizerek, "Sirayet de yok. Sirayet etse Allah korusun akaryakıt istasyonuna gelecekti. Risk altındaki yer orasıydı" diye konuştu.

Ayrıca, yangına ilişkin inceleme de başlatıldı.

KOCAELİ VALİSİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Meydana gelen yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Gebze ilçemizde bir palet fabrikasında yangın meydana gelmiş olup, AFAD, Büyükşehir ve Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan itfaiyelerle müdahale edilmektedir. Aşırı sıcaklar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Geçmiş olsun" ifadesinde bulundu.

GEBZE KAYMAKAMI SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA GEÇİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Meydana gelen yangına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, şu sözleri sarf etti:

"13.21 itibariyle itfaiyemize ihbar intikal etti. Ahşap palet fabrikasında yangın çıktı ama tabii sıcak ve sıkıştırılmış ahşap olduğu için çok duman çıktı. Endişemiz, bitişiğinde olan akaryakıt istasyonuydu. Hemen duvar duvaraydı, korkumuz oydu. Emniyetimizin toması da olay yerine intikal etti. Soğutma aşamasına geçildi. 1 saat 40 dakika süren çalışma sonucunda soğutmaya geçildi. Arkadaşlarımızın emekleri için teşekkür ediyoruz. Gayretli çalışmaları oldu.

 Sirayet de yok. Sirayet etse Allah korusun akaryakıt istasyonuna gelecekti. Risk altındaki yer orasıydı." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *