"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem "Kuğu emojili" yolsuzluk: Mümessilden ilaç parasının yarısını alan doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı

"Kuğu emojili" yolsuzluk: Mümessilden ilaç parasının yarısını alan doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ortopedi doktorları hakkında, yazdıkları ilaç başına mümessile kuğu emojisi attıkları ve ilaç parasının yarısını aldıkları iddiasıyla bir soruşturma başlatıldı.

Bolu'da ilaç mümessili olarak çalışan T.Ş. (42), Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ortopedi doktorlarının, ilaç mümessili olarak çalıştığı bir ilaç şirketinin piyasaya sürdüğü ilaçları hastaların reçetelerine yazdıkları ve her bir ilaç için mümessilden ilaç parasının yarısını aldıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Doktorların hastaların reçetelerine ilaç kupürlerini toplayarak ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla gönderdikleri ve bazı doktorların bir süre sonra her bir kupür için kuğu emojisi attıkları ortaya çıktı.

İlaç mümessili T.Ş., doktorların yarısını aldığı ilaç paralarıyla ilgili olarak 5 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) şikayette bulundu. Sağlık Bakanlığı, T.Ş.’nin şikayetini İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettikten sonra İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktoru U.G. ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorları H.K., R.Ö. ve M.T. hakkında soruşturma başlattı.

İlaç mümessili T.Ş., soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nde ifade verdi. T.Ş.’nin ifadesinde:

"Hyalüronik Asit ve PRP işlemleri sonrası haftanın belirli günlerinde FTR uzmanıyla, haftada bir veya on günde bir ortopedi uzmanlarıyla buluşarak alınan paranın yüzde 50’sini kendilerine veriyordum. Uzman Doktor U.G. Hyalüronik Asit kupürlerini topluyordu ve buluştuğumuz günlerde bana veriyordu. Ben de kupür karşılığı yüzde 50’sini ona veriyordum. U.G. halen bu işlemi sürdürmektedir. PRP işlemlerinde ise hasta direkt olarak beni arıyordu. Kanı hemşire alıyor, bana veriyordu. Ben PRP hazırlamasını tamamlayıp hekime bilgi veriyordum. Hekim gelip hastaya PRP işlemini uyguluyordu ve işlem sonrası hasta tarafından bana nakit olarak veya IBAN numarası üzerinden havale ile gönderilen paranın yüzde 50’sini hekime elden veriyordum. Yaklaşık 2-3 yıldır kupür toplamak yerine WhatsApp üzerinden bana mesaj gönderiyorlardı. R.Ö. ise kuğu emojisi atıyordu." şeklinde konuştu.

T.Ş. ayrıca doktorların kendisine verdiği kupürler ve kuğu emojileri ile ilgili ekran kayıtlarını içeren 23 sayfalık belgeyi de İl Sağlık Müdürlüğü’nde soruşturmayı yürüten yetkililere teslim etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *