"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem Kürşad Yılmaz, Bahçeli'nin politikasına desteğini açıkladı

Kürşad Yılmaz, Bahçeli'nin politikasına desteğini açıkladı

Alaattin Çakıcı'nın MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyareti sonrasında yankılar devam ederken, Kürşad Yılmaz'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Yılmaz, "Liderim Bahçeli, yeni bir milli oyun kuruyor. Bilinmelidir ki, evlatları yanındadır. Bir gün, bir an, bir saniye dahi onu yalnız bırakmayacak, gerekirse can alıp, can vereceğiz" ifadelerini kullandı. Bu sözler, Yılmaz'ın Bahçeli'ye duyduğu destek ve sadakati vurgularken, MHP içindeki birlik ve beraberlik mesajını da güçlendirdi.

Nisan 2020 tarihindeki infaz düzenlemesi sonrasında serbest kalan Alaattin Çakıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ankara’daki parti genel merkezinde bir araya geldi. Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında "Silah bırakırlarsa barış için gelsin TBMM'de konuşsun" şeklindeki sözleri gündeme gelirken, ziyaretin detayları henüz netlik kazanmadı.

Bu ziyaretin ardından Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen Yakup Kürşad Yılmaz, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kürşat Yılmaz, "Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin son açıklamalarını ve meselenin derinliğini bazı şuursuzlar anlamamışlar ki, sadece birkaç oy alabilme peşine düşmüşlerdir. Liderim Bahçeli, yeni bir milli oyun kuruyor. Bilinmelidir ki, evlatları yanındadır. Bir gün, bir an, bir saniye dahi onu yalnız bırakmayacak, gerekirse can alıp, can vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın açıklamaları, Bahçeli’ye olan desteklerinin ve MHP’nin stratejik duruşunun altını çizen bir mesaj olarak değerlendirildi.

Kürşat Yılmaz Kimdir?

Yakup Kürşad Yılmaz, 3 Mart 1961'de Giresun'da doğmuş Türk mafya lideri ve ülkücü bir şahsiyettir. 12 Eylül Darbesi'nden önce Ülkücü Gençler Derneği'nde yöneticilik yaparak siyasi faaliyetlerde bulunmuştur. Yılmaz, banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden'in vurulmasıyla ilgili olaydan dolayı cezaevine girmiştir.

Türk hapishanelerinden toplamda üç kez (1994, 1997, 1998) kaçan Yılmaz, 1998 yılında Bulgaristan'da tutuklanmıştır. 2005 yılında Endüstri Holding'in yağmalanması nedeniyle bir kez daha tutuklandı.

Ayrıca, eski Kuşadası Belediye Başkanı Lütfi Soyulcu'nun 1995'te öldürülmesi olayını düzenlemekten yargılanmış; çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan toplamda 66 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Yılmaz, 2021 yılında avukatlarının yeniden yargılanma talebi üzerine 30 Ekim 2021 tarihinde tahliye edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *