"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Kürşad Zorlu, üniversite kampüslerinin sivillere açılmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi

Kürşad Zorlu, üniversite kampüslerinin sivillere açılmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi

İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, üniversite kampüslerinin sivillere açılmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, üniversite kampüslerinin sivillere açılmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

Resim

Kürşad Zorlu'nun soru önergesi:

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 

Üniversite kampüslerinin sivil vatandaşlara açıldığı ve sivil vatandaşların kampüs içerisinde rahat bir şekilde gezdiği görüntüler sosyal medyada gündem olmuş ve öğrencilerimiz tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Hatta vatandaşların ders esnasında dersliklere girerek, öğrencileri ve dersi izledikleri görülmüştür. Üniversite öğrencilerinin özellikle kampüs ortamından kaynaklanan hakları bulunmaktadır. Öğrenciler, her türlü şiddet ve tacizden arınmış bir ortamda yaşama hakkına sahiptir. Ayrıca öğrencilerin bilgi ve onayı olmadan, bilgileri üçüncü şahıslara ve/veya kurumlara verilemez. Bu uygulamanın büyük güvenlik zafiyetlerine yol açacağı aşikardır. Aileleri tarafından devlete emanet edilen gençlerimizin eğitim ve öğretimine mâni teşkil edecek, aynı zamanda her türlü güvenliğini de tehdit eden bu karar yeniden gözden geçirilmelidir.

Buradan hareketle;

1. Üniversitelerin sivillere açılması kararı hangi makamlarca alınmıştır?

2. Bu karar hangi üniversiteler tarafından uygulamaya konulmuştur?

3. Uygulamaya başlanan düzenlemeden ne gibi bir fayda beklenmektedir?

4. Söz konusu uygulama kapsamında kampüslerin güvenlikleri ve öğrencilerin haklarının korunması nasıl sağlanabilecektir?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *