"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5589 %0.03
36,5735 %-0.22
3.201.553 %1.658
2.927,92 0,99
Ara
İşçi Haber Gündem Mardinli çift, devlet desteğiyle açtıkları atölyede telkari sanatını yaşatıyor

Mardinli çift, devlet desteğiyle açtıkları atölyede telkari sanatını yaşatıyor

Rukiye Cihan: ”Burada ürettiğimiz ürünleri hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiyoruz” İbrahim Cihan: ”Bu mesleği yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız”

MARDİN (AA) Mardin'in Artuklu ilçesinde devlet desteğiyle atölye kuran genç çift, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillenen telkariyi yaşatmaya çalışıyor.

Mardinli İbrahim Cihan ve Rukiye Cihan çifti, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) sanatkarlara verdiği destekle Birinci Cadde'de atölye kurdu.

Genç çift, yaklaşık 7 ay önce yüzde 55 hibe desteğiyle kurdukları atölyede, Anadolu'nun 3 bin yıllık gümüş işleme sanatı olan telkari ürünler hazırlıyor.

Kol düğmesi, tespih, kravat iğnesi, yüzük, küpe, masa üstü kalemlik, plaket, fors, kolye ve her türlü takı ile süs eşyası yapan çiftin hazırladığı ürünler hem yurt içi hem de yurt dışında ilgi görüyor.

Rukiye Cihan, AA muhabirine, telkari sanatını yaklaşık 6 yıldır yaptığını, devlet desteğiyle açtıkları atölyede eşi ile çalıştığını söyledi.

Bu sanatın yok olmamasını arzu ettiklerini belirten Cihan, "Mardin'e özgü olan bu sanatı yaşatacağız. Burada ürettiğimiz ürünleri hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiyoruz. Sipariş üzerine ve buraya gelen yerli ve yabancı turistlere satıyoruz." dedi.

25 yıldan bu yana bu işi yaptığını ifade eden İbrahim Cihan da bu mesleği yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Cihan, "Devletin desteği ve Allah'ın izniyle iş yerimizi açtık. Bu meslekte çalışırken büyük maddi gücümüz yoktu. Devletin desteği güzel oldu. Allah razı olsun. Bu mesleği yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız." diye konuştu.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *